На концерт Бочеллі у Києві не пускають людей без запрошень

На концерт Бочеллі у Києві не пускають людей без запрошень

На концерт Бочеллі у Києві не пускають людей без запрошень
. Суспільне

На концерт італійського співака Андреа Бочеллі у Маріїнському парку у Києві не пускають відвідувачів без запрошень. Водночас станом на 17:40 частину людей таки пустили, але правоохоронці не прокоментували це рішення.

Раніше анонсувалося, що для організації концерту було залучено благодійний фонд ModernArtFoundation, який спільно виступив співорганізатором. Згідно з анонсом, кожен гість концерту має можливість приєднатися до цього благодійного заходу, зробивши внесок на реалізацію проєкту Центру сучасного мистецтва — музею Івана Марчука. Люди прийшли через те, що думали, що вхід безкоштовний, але тепер охоронці кажуть, що виступ можна подивитися лише по запрошеннях, а фільмування — заборонене.

Що за концерт

Концерт італійського тенора Андреа Бочеллі в Києві на День Незалежності був запланований ще на початку серпня. Подію анонсувало посольство України в Італії.

"В річницю незалежності України в Києві відбудеться знакова подія — концерт всесвітньовідомого італійського оперного співака Андреа Бочеллі Маестро представить програму "Голос моєї душі" на підтримку створення Центру сучасного мистецтва — музею Івана Марчука", — заявили у дипустанові.

У посольстві розповіли, що під час концерту на екранах "оживатимуть картини українського художника, які переплітаючись з витонченими аріями італійського тенора, створять неймовірне багатовимірне мистецьке полотно для глядача".

Дипломати анонсували, що виступ супроводжуватиме Національний Симфонічний Оркестр України під диригентством Марчелло Рота та Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки. Цей захід має відбутися 24 серпня o 17:00 на Площі Конституції (open-air біля Маріїнського палацу).

Що кажуть відвідувачі

Як розповіла Суспільному жителька Києва Оксана, яка прийшла на концерт, людей до парку не пускають.

"Побачила напередодні Дня Незалежності оголошення, що в Києві буде співати італійський оперний співак — Андреа Бочеллі, відомий на весь світ. Захотілося прийти, вхід вільний, було оголошено. А тепер стою тут біля входу в Маріїнський парк, тут все оточено військовими машинами, багато військових. У Маріїнський парк нікого не пускають, коли я запитала керівника стражі, на вході, чому не пускають, сказали, — "але ж це концерт для перших осіб держави", — розповіла вона.

Охоронці заявляють, що на концерт існують паперові спеціальні перепустки, але невідомо, хто їх видавав.

"Сказали: "Чекайте, у нас є вказівка стояти, а ви чекайте, можливо буде інша вказівка, зняти це оточення і ви зможете зайти", — процитувала Оксана охоронців.

Охоронець у коментарі Суспільному назвав недопуск людей "режимним заходом".

Попередній скандал з концертом

Раніше перед Маріїнським палацом встановили сцену для концерту італійського оперного співака Андреа Бочеллі, який заплановано на 24 серпня. У Київській міській держадміністрації заявили, що сцену змонтували над братським похованням учасників революції 1917-1921 років. Компанія-співорганізатор відповіла, що до них з претензіями ніхто не звертався.

Для заходу заздалегідь змонтували сцену навпроти Маріїнського палацу. Після того, як об'єкт було майже завершено, у КМДА заявили, що монтаж сцени відбувся на братському похованні учасників революції 1917-1921 років.

"Цікаво, чи виконавців нічого не бентежило, коли на могилах встановлювали сцену Проблема навіть не у формальних дозволах, а в тому, що монтажні роботи відбувалися прямо на братському похованні учасників революції 1917-1921 років", — написав у Facebook заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

За його словами, це поховання знаходиться в реєстрі нерухомих пам’яток, а сцену розташували на пам’ятному знаку. Працівники ж заявили, що не знали про те, що на місці монтажу сцени є братська могила.

В анонсі організатором заходу зазначена організація ModernArtFoundation. Лідія Лісімова, яка її очолює, повідомила Суспільному, що КМДА не зверталася до неї із жодними претензіями.

Читайте також

Візит Меркель, Кримська платформа та парад військ: що українців очікує у святкові вихідні

Концерт Бочеллі у Києві: анімовані картини Марчука, українські артистки та скандал навколо локації

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок