На Рівненщині зіткнулись вантажівка й легковик, є загиблий

На Рівненщині зіткнулись вантажівка й легковик, є загиблий

На Рівненщині зіткнулись вантажівка й легковик, є загиблий
. Google-maps показує на відрізку між селами одразу дві ДТП/Varash.info

На Рівненщині 24 серпня сталось зіткнення вантажівки та легковика, водій останнього загинув. Про інцидент стало відомо з Instagram Rivne_1283, інформацію Суспільному підтвердили й у пресслужбі поліції.

ДТП сталась між селами Суховоля та Рафалівка у Вараському районі. Як розповіла спеціалістка відділу комунікації поліції області Світлана Карачун, виклик про аварію із двома травмованими правоохоронці отримали близько 15:00.

Зіткнулись вантажівка DAF та легковик Kia Ceed. За кермом останньої був рівнянин.

"Від удару легковик перекинувся у кювет. Від отриманих травм його 36-річний водій помер у швидкій дорогою до лікарні. Його дружина, попередньо, отримала незначні травми", – розповіла спеціалістка пресслужби поліції Світлана Карачун.

За словами представниці поліції, поки що обставини цього зіткнення з'ясовує слідчий.

На Рівненщині зіткнулись вантажівка й легковик, є загиблий
сайт Varash.info

Як розповів Суспільному речник рятувальників Дмитро Мельник, двох людей із легковика працівники ДСНС деблокували з допомогою спецінструменту.

Оновлено.

Спеціалістка відділу комунікації Нацполіції області Світлана Карачун повідомила, що за кермом вантажівки DAF знаходився 56-річний житель Херсону.

"На місці слідчий встановив, що кермувальник не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу руху та зіткнувся з Kia Ceed. Чоловіка затримали у рамках кримінального провадження та помістили до ізолятора тимчасового тримання", - зазначила Світлана Карачун.

Спеціалістка додала, що наразі вирішують питання про повідомлення жителю Херсона підозри. У нього відібрали зразки крові. За ДТП йому може загрожувати від трьох до восьми років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Що відомо

  • На початку серпня у поліції Рівненщини заявили про збільшення кількості ДТП та намір спільно із профільними відомствами посилити заходи, аби запобігти зіткненням.
  • За даними спеціалістки відділу комунікації Нацполіції області Світлани Карачун, з початку 2021-го року до липня зареєстрували 1858 ДТП, за такий час торік цей показник був 1484. Цього року зареєстрували 427 ДТП, у яких 566 людей травмувалися та 70 загинули. У 2020-му за той же проміжок часу сталось 410 аварій, 507 людей травмувались і 70 загинули.
  • У поліції Рівненщини назвали основні причини смертельних аварій. За словами заступника начальника Олександра Панасюка, на міжнародній трасі Київ – Чоп у 98% це перевищення швидкості. А у сільській місцевості й на другорядних дорогах причиною аварій у 95% стає керування у стані алкогольного сп'яніння.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок