"Жінки, які наближають перемогу": у Хмельницькому презентували фотопроєкт про волонтерок

"Жінки, які наближають перемогу": у Хмельницькому презентували фотопроєкт про волонтерок

"Жінки, які наближають перемогу": у Хмельницькому презентували фотопроєкт про волонтерок
. Фото: Суспільне Поділля

Фотопроєкт "Жінки, які наближають перемогу" презентували у дворі Хмельницького обласного художнього музею. Організували захід громадські організації "Тепло рідних сердець" та "Подільський Центр "Гендерна рада". Цим проєктом, як розповіла Суспільному співорганізаторка проєкту Леся Стебло, хочуть привернути увагу до подій на Сході України та ролі жінок у зміцненні української армії.

"Ці світлини – фотографії жінок, волонтерок, які з перших днів війни і до сьогоднішнього часу часто залишаються в тіні, але основна їхня місія – це щоденна допомога армії, військовим, добровольчим батальйонам", - каже Леся Стебло.

На виставці представили 32 світлини, розповідає волонтерка, співорганізаторка проєкту "Жінки, які наближають перемогу" Леся Стебло. Зазначає, експозицію будуть розширювати.

"Цей проєкт про те, що жінки сьогодні надзвичайно спроможні, надзвичайно сильні надзвичайно активні. І, якщо аналізувати загалом, то волонтерська робота в Хмельницькій області має жіноче обличчя. Я взагалі вражена історіями цих жінок, тому що кожна з них – це унікальна історія. Це жінки з різними професіями, різного віку, але з одним єдиним бажанням допомагати", - говорить волонтерка.

Фото: Суспільне Поділля
Фото: Суспільне Поділля. Фото: Суспільне Поділля

До заходу долучилось 50 людей. Серед них волонтерка Ліна Благовісна. Розповідає, зараз пече випічку для бійців на фронт, а три роки тому готувала їжу в добровольчому батальйоні. Наталія Андрійчук - мати-героїня. Каже, стала волонтеркою, після того, як її дітей побили на Майдані.

"Я вийшла на майдан, була в Хмельницькій сотні, пройшла весь Майдан. І, коли воно закінчилось все, повернулася в Хмельницький. І зрозуміла, що мої хлопці пішли по різних бригадах, я мала щось робити. І так я стала волонтером", - додає жінка.

Співорганізаторка проєкту "Жінки, які наближають перемогу" Леся Стебло каже, наступну презентацію планують провести в Національній академії державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Читайте також

На початок