У Центральній виборчій комісії пояснили, чому перенесли центр округу на Черкащині

У Центральній виборчій комісії пояснили, чому перенесли центр округу на Черкащині

У Центральній виборчій комісії пояснили, чому перенесли центр округу на Черкащині
. Суспільне: Черкаси

Центр 197-го виборчого округу, що на Черкащині, перенесли із Канева до Золотоноші. Таке рішення ухвалили на засіданні Центральної виборчої комісії 20-го серпня. У пресслужбі секретаріату Комісії пояснили, що зробили це за поданням облдержадміністрації та враховуючи адміністративно-територіальні зміни.

Згідно з рішенням, тепер центр округу буде в Золотоноші, окружна виборча комісія працюватиме за адресою вулиця Садовий проїзд, 10.

"До Комісії надійшло звернення Черкаської ОДА щодо питання забезпечення можливості та належних умов функціонування окружної виборчої комісії округу № 197", — йдеться у зверненні.

За даними секретаріату, Комісія розглянула це звернення та, взявши до уваги адміністративно-територіальні зміни, що відбулися в межах цього округу, ухвалила рішення про перенесення його центру з міста Канів Черкаського району до міста Золотоноша Золотоніського району (до меж округу входять частина Золотоніського та Черкаського районів).

"Зокрема, це рішення зумовлене тим, що відповідно до постанови Верховної Ради Канівський район ліквідовано, а місто Канів втратило статус районного центру. Натомість місто Золотоноша стало адміністративним центром Золотоніського району", — зазначили у повідомленні.

І додали: саме у Золотоноші знаходяться всі відповідні органи влади та установи, що зобов’язані сприяти виборчим комісіям, а за інформацією Канівської міської ради приміщення, яке відповідає вимогам щодо проведення виборчого процесу, перебуває у аварійному стані та потребує капітального ремонту.

"Натомість ОДА за погодженням з Золотоніською міською радою запропонувала наявне у Золотоноші приміщення, яке можливо надати окружній виборчій комісії та яке відповідає всім вимогам", — йдеться у повідомленні.

Що відомо

  • На думку представників Громадянської мережі ОПОРА, за таких умов цілком реалістичним видається те, що один з кандидатів може отримати певні переваги.
  • Раніше проти перенесення центру 197-го округу на Черкащині виступав Комітет виборців України.
  • Виборчий округ 197 — виборчий округ в Черкаській області. В сучасному вигляді був утворений 28 квітня 2012 постановою ЦВК №82. Окружна виборча комісія цього округу розташовується в районному будинку культури Канівської районної ради.
  • 197-й черкаський округ, який раніше представляв чинний голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко, нині без депутата. На нинішню посаду його призначили наприкінці січня 2021-го року.
  • Наприкінці березня Олександр Скічко склав мандат і вже 9 квітня ЦВК призначила на 31 жовтня проміжні вибори народних депутатів у двох округах – власне на 197-му на Черкащині та 184-му на Херсонщині (у зв’язку з тим, що мажоритарник Ігор Колихаєв став міським головою Херсона).

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок