Черкащанки – серед переможців "Коронації слова" у номінації "Романи"

Черкащанки – серед переможців "Коронації слова" у номінації "Романи"

Серед цьогорічних переможців "Коронації слова" у номінації "Романи" троє черкащанок. Про це йдеться у інформації, оприлюдненій на сторінці конкурсу.

Онлайн-церемонія нагородження переможців Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова-2021" відбулася 19-го серпня. За словами організаторів Юрія та Тетяни Логушів, цьогоріч автори надіслали рекордну кількість рукописів, у тому числі з-за кордону.

Двоє черкащанок стали дипломантками, ще одна – отримала відзнаку.

У списку дипломантів – Світлана Веренич (Горбань) зі своїм романом "Кров Авіценни". У спеціальній номінації короткої прози про сучасний Київ та киян "Як тебе не любити" диломанткою стала Діна Піддубна, яка написала "Розмову з Києвом". Відзнаку "Вибір видавництва "Кондор" за свою книгу "Львівські таємниці" отримала Оксана Дуплій. Усі троє письменниць – із Черкас.

Що відомо

  • Коронація слова — міжнародний літературний конкурс романів, п'єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей.
  • Конкурс заснований у 1999-му році.
  • За інформацією організаторів, за цей час вдалося "відкрити" більше тисячі нових письменників, зокрема і з інших країн, сукупний наклад виданих творів 30 мільйонів примірників, деякі перекладено іноземними мовами. Екранізовано 53 фільми, створено понад 80 театральних п'єс, які увійшли в репертуар театрів, як в Україні так і за кордоном, два мюзикли.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок