Наскільки хмельницькі заклади освіти готові до нового навчального року

Наскільки хмельницькі заклади освіти готові до нового навчального року

Наскільки хмельницькі заклади освіти готові до нового навчального року
. Фото: УНІАН

Перед новим навчальним роком працівники департаменту освіти, надзвичайники та інспектори держпродспоживслужби перевіряють навчальні заклади на готовність примати вихованців з 1 вересня. Про це в етері українського радіо "Поділля-центр" розповіла директорка департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Наталія Балабуст.

За її словами, за результатами перевірки деяким навчальним закладам були дані рекомендації для виправлення виявлених недоліків.

"Були виявлені недоліки щодо стану класів, у яких перебуватимуть діти та туалетних кімнат. Але уже під час інспекції керівники закладів повідомляли комісію про усунення недоліків", - кажу Надія Балабуст.

Додає посадовиця, цьогоріч вперше міська комісія перевіряла готовність шкіл та садочків у селах, які приєдналися до Хмельницької тергромади.

"У цих закладах освіти теж були виявлені не критичні недоліки, але вони вже ліквідовані. Взагалі наш департамент познайомився та вперше побачив ці заклади. Даний візит дав змогу керівникам по новому подивитися на роботу свого закладу, а ми оцінили, що потрібно оновити та додати у наступному бюджетному році", - каже Надія Балабуст.

За її словами, з першого вересня усі 52 школи та 58 садочків Хмельницької тергромади зможуть прийняти своїх вихованців. Також додала, що цього року у Хмельницькій громаді вперше сядуть за парти 4134 першокласники.

За словами директорки Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації Олени Лошанюк, наразі є наказ міністерства освіти про те, що освітній заклад в якому 80% працівників щеплено від коронавірусу може працювати під час впровадження "червоно" рівня епіднебезпеки.

"Наразі у Хмельницькій області 62% вчителів отримали дві дози вакцини від коронавірусу", - говорить Олена Лошанюк.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Хмельницького та області

На початок