"Моя історія у збірній закінчена". Марлос оголосив про припинення виступів за Україну

"Моя історія у збірній закінчена". Марлос оголосив про припинення виступів за Україну

"Моя історія у збірній закінчена". Марлос оголосив про припинення виступів за Україну
. AP

І розповів, що стало причиною цього.

Півзахисник "Шахтаря" Марлос оголосив, що вирішив припинити виступи за збірну України. Відповідне звернення футболіста з'явилося на офіційному сайті "Гірників".

Марлос потрапив у заявку збірної України на чемпіонат Європи-2020, де взяв участь у двох поєдинках. Проте після цього не увійшов у заявку національної команди на відбіркові матчі чемпіонату світу з футболу.

Читайте також: Петраков перевів Макаренка в основний список збірної України перед матчами відбору на ЧС-2022

33-річний футболіст розпочав новий сезон у складі "Шахтаря". Але продовжувати виступи за збірну України не буде.

Що сказав Марлос про свій відхід зі збірної України?

Півзахисник у коментарі офіційному сайту пояснив, що відповідне рішення прийняв, оскільки відчуває певні фізичні проблеми. Марлос зазначив, що вони обмежують його у кількості ігрового часу, який він може проводити на полі, через що він вирішив відмовитися від виступів за національну команду.

"Я йду зі збірної України. Сумно говорити про це, але настав момент, коли доводиться це зробити. Не всі знають, але у мене є певні фізичні проблеми й обмеження, пов'язані з перенесеною раніше операцією, що не дозволяють грати так багато, як хотілося б. Хочу подякувати усім, хто чотири роки тому надав мені таку можливість - бути українцем та виступати за національну збірну".

Також півзахисник висловив упевненість у тому, що у збірної України велике майбутнє, звернувши увагу на підростаюче покоління. Але наголосив: його історія у збірній підійшла до кінця.

"Вірю, що у збірної велике майбутнє. У складі багато молодих талановитих гравців, тому я вірю, що колектив досягне більше успіхів. Моя історія у збірній закінчена, але серце завжди буде з цією командою та хлопцями".

Марлос - не перший футболіст, який оголосив про завершення кар'єри у збірній Україні після Євро-2020. Ще перед початком турніру відповідну заяву зробив інший гравець "Шахтаря" - голкіпер Андрій Пятов.

Читайте також: Голкіпер "Шахтаря" Пятов отримав пиво від Ліонеля Мессі. З чим це пов'язано

З приходом на посаду головного тренера "Шахтаря" Роберто Де Дзербі Марлос взяв участь у шести матчах команди у всіх турнірах, але лише одного разу виходив на поле з перших хвилин.

Марлос у збірній Україні: що відомо

  • Виступав за збірну України з 2017 року. Перший вихід на поле - товариський матч проти Словаччини (2:1).
  • Загалом за збірну України Марлос провів 26 поєдинків (16 - зі старту), відзначившись одним голом - у грі проти Литви у відборі на Євро-2020.
  • На самому чемпіонаті Європи-2020 Марлос провів 73 хвилини (матчі проти Нідерландів та Австрії).

Розклад матчів збірної України у вересні

  • 1 вересня. Казахстан - Україна (відбір на ЧС-2022)
  • 4 вересня. Україна - Франція (відбір на ЧС-2022)
  • 8 вересня. Чехія - Україна (товариський матч)
На початок