Підготовка до 1 вересня: скільки витратили на ремонт шкіл у Харкові

Підготовка до 1 вересня: скільки витратили на ремонт шкіл у Харкові

Підготовка до 1 вересня: скільки витратили на ремонт шкіл у Харкові
. Суспільне Харків

На ремонт дитячих садків та шкіл у Харкові витратили майже 300 мільйонів гривень, з яких 31 мільйон гривень — кошти державної субвенції.

Усього у Харкові 425 комунальних закладів освіти, з цієї кількості ремонтують 86% шкіл та садків, розповіла на брифінгу 18 серпня директорка Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

Кошти витратили на ремонт у школах, відкриття дитячого садка, нових груп, зазначила посадовиця.

"Ремонт покрівель, харчоблоків, актових, спортивних залів, заміна вікон, ремонт туалетів, встановлення дитячих ігрових майданчиків в дитячих садках, ремонт павільйонів. Крім того, це 16 нових комп'ютерних класів, 27 нових природничо-математичних кабінетів. Ще відкриття нового дитячого садочку", — сказала Деменко.

Читайте також: У Харкові від COVID вакцинувалися 20% освітян

На початку навчального року у харківських школах очікують 13 тисяч першокласників. Як святкувати 1 вересня, кожна школа має визначити самостійно, сказала Деменко.

"Ми абсолютно не обмежуємо формат проведення свята першого дзвоника, але діти повинні знати, що сьогодні свято. О якій годині, школа вирішить сама. 1 вересня діти сядуть за парти, з 25 серпня діти мають пройти медогляд", — додала Деменко.

За її словами, у вересні усі першокласники відвідають реконструйований зоопарк, потім планують поетапно запросити усіх школярів.

На початок