Досліджує вплив рослин на людей. Біолог Валерій Сніжко. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

Досліджує вплив рослин на людей. Біолог Валерій Сніжко. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

Досліджує вплив рослин на людей. Біолог Валерій Сніжко. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ
. З власного фотоархіву науковця

Кандидат біологічних наук і науковець із багатолітнім досвідом роботи в галузі біології, психології та українознавства Валерій Сніжко за своє життя відвідав майже весь світ. Він подорожував як з експедиціями, так і за свій кошт, був на островах Тихого океану, на льодоколі "Ленін", об’їздив СРСР та Азію.

Валерій Сніжко досліджував вплив рослин на людей. Сфера інтересів науковця відбилася в його працях у співавторстві з колективом фахових спеціалістів − він є автором 8 монографій та співавтором 10 колективних монографій. Крім того, має понад 150 наукових та науково-популярних статей із розробки стратегій збереження природного генофонду тропічної і субтропічної фітобіоти, вивчення адаптаційних можливостей рослин та оптимізації штучного життєвого середовища сучасної людини.

"У ліс коли ви приходите, то не то що киснем насичено, а саме оці литкі речовини, вони вам допомагають і сприяють і мозок. Людство коли жило от воно і формувалося на цьому", — розповідає Валерій.

Молодому поколінню науковець-мандрівник радить любити природу та радіти життю

"Планета є збереження життя. Це найважливіше, людина сюди прийшла, для чого спаскудити порубати?Що показують, що пустелі. Це людина зробила – прикро. Але що зробиш, людина вчиться", — зазначив Сміжко.

На початок