На всіх черкаських пляжах заборонили купатись

На всіх черкаських пляжах заборонили купатись

На всіх черкаських пляжах заборонили купатись
. Суспільне Черкаси

На всіх черкаських пляжах купання заборонено. Про це повідомили в пресслужбі управління Держпродспоживслужби Черкаської області.

Фахівці управління повторно відібрали та дослідили проби води з комунальних пляжів міста "Соснівський-1", "Казбетський", "Митницький" та на пляжі розважально-оздоровчого комплексу "Бочка".

Відповідно до результатів лабораторних досліджень, на всіх комунальних пляжах та на пляжі "Бочки" проби річкової води не відповідають гігієнічним вимогам за фізико-хімічними показниками. Вміст хімічного споживання/поглинання кисню у воді перевищує норму більш як удвічі.

Директорам КП "Дирекція парків" та ТОВ "Берег 2007" Розважально-оздоровчий комплекс "Бочка" направили пропозиції встановити інформаційні щити про заборону купання, а провести необхідні оздоровчі заходи на території пляжів.

У Держпродспоживслужбі рекомендують черкасцям та гостям міста тимчасово утриматись від купання на пляжах.

Що відомо

  • Раніше фахівці Черкаського міського управління Держпродспоживслужби зафіксували перевищення максимально допустимих рівнів хімічного споживання/поглинання кисню на комунальних пляжах міста: "Соснівський-1", "Казбетський" та "Митницький".
  • Згодом на "Казбетському" та "Митницькому" заборону скасували.
  • В акваторії Кременчуцького водосховища в межах Черкас виявили масове зараження риби хробаками-ремінцями (солітерами). Мертву рибу треба відловлювати, а в річку – вносити спеціальні препарати, розповіла Суспільному спеціалістка відділу іхтіології Анна Олексійчук.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

На початок