У Рівному "запінили" шви на пам'ятнику Шевченку. Посадовець пояснив причину

У Рівному "запінили" шви на пам'ятнику Шевченку. Посадовець пояснив причину

Ексклюзивно
У Рівному "запінили" шви на пам'ятнику Шевченку. Посадовець пояснив причину
. Суспільне Рівне

У Рівному монтажною піною обробили шви на п'єдесталі пам'ятника Тарасу Шевченку. Помітив це рівнянин та надіслав фото Суспільному. Він припустив, що пам'ятник, ймовірно, руйнується. У "Спецкомбінаті" це спростували і пояснили, що роботи – планові та мають монумент захистити.

Чому постамент пам'ятника Тарасу Шевченку у центрі Рівного обробили монтажною піною, Суспільне запитало в очільниці управління культури Наталії Лозовської.

У Рівному "запінили" пам'ятник Тарасу Шевченку. У міськраді пояснили навіщо
Суспільне Рівне

Посадовиця пояснила: роботи планові, пам'ятнику нічого не загрожує.

"Підприємство "Спецкомбінат – Ритуальна служба" до 30-річчя Незалежності України провело обстеження об'єктів, в тому числі пам'ятників, розташованих в місцях проведення заходів. Зокрема, були здійснені заходи з благоустрою пам'ятника Тарасу Шевченку на майдані Незалежності, запінені та затоновані шви пам'ятника. Це один з етапів запланованих робіт", – прокоментувала Наталія Лозовська.

Керівник комунального підприємства "Спецкомбінат – ритуальна служба" Микола Володько зазначив, що наразі з пам'ятником все гаразд, плити – цілі, а під час робіт використовували герметик.

"Коли от зараз спекотно, то ми готуємо пам'ятник до певних свят. Весною там просто чистять граніт, а літом постамент готують до зими. Коли є цикл замерзання-розмерзання води, то пам'ятник може руйнуватися. Навіть якщо буде маленька щілинка, то вже буде розносити, тому ми герметизуємо", – розповів Микола Володько.

У Рівному "запінили" шви на пам'ятнику Шевченку. Посадовець пояснив причину
такий вигляд шви мають 14 серпня. Суспільне Рівне

Він також пояснив, що у щілини може потрапляти й насіння та проростати, тому герметизація швів захищає і від цього.

Що відомо

  • Пам'ятник Тарасові Шевченку на майдані у Рівному відкрили 22 травня 1999 року. Авторами є скульптори Петро Подолець, Володимир Стасюк та архітектор Віктор Ковальчук.
  • 13 серпня начальник міського управління капітального будівництва Володимир Ляшук повідомив Суспільному: що ремонт покриття на частині майдану не встигнуть завершити до 24 серпня. Підприємство, яке виготовляє бруківку, вчасно її не доставило, тому роботи затягуються.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок