У СБУ підтвердили, що заборонили Кіркорову в'їзд до України на 3 роки

У СБУ підтвердили, що заборонили Кіркорову в'їзд до України на 3 роки

У СБУ підтвердили, що заборонили Кіркорову в'їзд до України на 3 роки
. УНІАН

В Службі безпеки України підтвердили, що російському співаку Філіпу Кіркорову заборонено в'їжджати до України. Заборона діє з 7 червня 2021 року терміном на 3 роки.

Про це у коментарі Суспільному повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

"7.06.2021 Службою безпеки України прийнято рішення про заборону в’їзду запитуваній Вами особі (Кіркорову — ред.) на територію України терміном на три роки", — йдеться у повідомленні.

Кіркорову заборонили в’їзд на територію України "в інтересах забезпечення національної безпеки України" та керуючись ч. 1 та ч. 3 ст. 13 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" (Підстави для заборони в'їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну).

Що відомо

  • 11 червня 2021 року СБУ надіслала листа Міністерству культури та інформаційної політики з проханням включити Кіркорова до переліку осіб, що становлять загрозу нацбезпеці України через його підтримку російської окупації Криму та пропагандистські концерти. Зокрема, 18 березня 2021 року співак виступив на концерті "Большой праздничный концерт в честь семилетия воссоединения Крыма с РФ", який відбувся за участі президента Російської Федерації Володимира Путіна, тим самим підтримавши окупацію Криму.
  • Сам Кіркоров назвав внесення його до списку "абсурдом" і подією, "якою треба пишатися".
  • 27 червня стало відомо, що Мінкульт на прохання СБУ виключив Кіркорова з переліку осіб, які загрожують нацбезпеці України. Тоді у списку діячів культури, що загрожують нацбезпеці України, налічувалося 200 осіб (без Кіркорова). На території України забороняється розповсюдження та демонстрування продукту за участю людини, внесеної до цього списку.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок