Перший в Європі артпотяг "Гоголь TRAIN" готують до відправлення

Перший в Європі артпотяг "Гоголь TRAIN" готують до відправлення

Ексклюзивно
Перший в Європі артпотяг "Гоголь TRAIN" готують до відправлення
. Суспільне

13 серпня 2021 року команда "ГОГОЛЬFest" до відзначення 30-ї річниці Незалежності України запускає круїзний мобільний форум молоді в поїзді "ГогольTRAIN". Цього року потяг зробить шість рейсів на різні культурні події в Україні.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, перший рейс відправиться 13 серпня на Одеський міжнародний кінофестиваль. Під час подорожі на потязі відбуватимуться музичні, перформативні та освітні події. Наразі художники розмальовують останні три вагони.

Артпотяг
Артпотяг. Суспільне

"Ми вперше за всю історію "Гоголь TRAIN" відправляємо його на шість рейсів. Раніше це був один напрямок. Це вже не суто проєкт "ГогольFest", це стає глобальною подією, яка зшиває Україну за допомогою фізичних мистецьких інтервенцій. Ми розмальовуємо сім вагонів з обох сторін. Влаштовуємо у кожному рейсі музичні виступи, освітні та візуальні програми. Поїхати на цьому потязі може будь-хто, купивши путівку, у яку входить проїзд в обидва боки", — каже директор фестивалю "ГогольFest" та куратор проєкту "Гоголь TRAIN" Максим Демський.

За словами Демського, концепція потягу присвячена до 30-тій річниці Незалежності України. Митці розмалювали вагони за спільною темою "Зшивання країни".

Артпотяг
Артпотяг. Суспільне

В останній момент довелося трошки змінили концепцію, у зв’язку зі смертю художника Олександра Ройтбурда. Митці додали певні метафори у свої роботи, які присвятили йому. Один вагон цілком присвячений Ройтбурду — над ним працював художник Олександр Нікітюк.

Артпотяг
Артпотяг. Суспільне

"Постать Олександра Ройтбурда дуже знакова для українського сучасного мистецтва, він саме той художник, який стояв на межі, коли Україна переходила від радянської епохи до цивілізованої, більш відкритої, сучасної. Саме ця свобода його творчості, яка пронизувала увесь його шлях, вона впливала і на інших художників. Він вплинув на ціле покоління художників, відкрив для нього нові шляхи, і своїм прикладом показав як можна бути вільним, незалежним і прогресивним художником", — вважає Нікітюк.

Артпотяг
Артпотяг. Суспільне

Артпотяг
Артпотяг. Суспільне

Читайте також

Україною вирушить мистецький потяг від ГОГОЛЬFest

Блок-пости, ДахаБраха та "Дерево життя". Як пройшов GogolFest-2021 у Маріуполі

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок