Уряд призначив нового виконувача обов'язків голови Укрзалізниці. Що про нього відомо

Уряд призначив нового виконувача обов'язків голови Укрзалізниці. Що про нього відомо

Важливо
Уряд призначив нового виконувача обов'язків голови Укрзалізниці. Що про нього відомо
. Голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін. Фото: latifundist.com

Кабінет міністрів призначив новим головою АТ "Укрзалізниця" радника міністра інфраструктури та колишнього менеджера з інвестицій холдингу SKM Ріната Ахметова Олександра Камишіна.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури у Facebook.

"На сьогоднішньому засіданні Кабінет Міністрів за поданням наглядової ради призначив Олександра Камишіна новим виконувачем обов’язків голови правління АТ "Укрзалізниця", — йдеться у повідомленні.

Раніше Наглядова рада Укрзалізниці звільнила Івана Юрика з посади тимчасового виконувача обов'язків голови правління АТ "Укрзалізниця" за його бажанням. При цьому Юрик продовжуватиме виконання своїх обов’язків на посаді члена правління, відповідального за фінанси.

Хто такий Олександр Камишін

До призначення на посаду Олександр Камишін обіймав посаду радника міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

У січні 2020 року Камишін став керуючим партнером інвестиційної компанії Fortior Capital. У 2012-2019 роках він працював менеджером з інвестицій групи SCM ("Сістем Кепітал Менеджмент").

Із 2009 по 2012 рік Камишін очолював компанію Карлівський машинобудівний завод KMZ Industries. У 2008-2012 роках він працював фонді Томаша Фіали Dragon Capital.

У 2001-2007 роках Олександр Камишін навчався у національному технічному університеті "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського". У 2005 році він здобув ступінь бакалавра за спеціалізацію "Фінанси" у Міжнародному університеті фінансів.

Що відомо

  • У 2020 році збитки "Укрзалізниці" через корупцію на закупівлях становили 8 мільярдів гривень.
  • Столичні прокурори повідомили про підозру у причетності до розкрадання державних коштів начальнику локомотивного депо "Київ-Пасажирський".
  • Служба безпеки викрила корупційну схему в філії АТ "Укрзалізниця", яка займалася видобутком та продажем щебеню.
  • Національне антикорупційне бюро провело обшуки в лікарнях "Укрзалізниці" через повідомлення про закупівлю ПЛР-тестів за завищеними цінами.
  • СБУ викрила схему постачання несертифікованої продукції для "Укрзалізниці", яку використали під час ремонту вагонів.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок