Після олімпійської "бронзи" Омельчука у Рівному влада планує збудувати новий тир

Після олімпійської "бронзи" Омельчука у Рівному влада планує збудувати новий тир

Після олімпійської "бронзи" Омельчука у Рівному влада планує збудувати новий тир
. Віталій Коваль та Олег Омельчук/Суспільне Рівне

Бронзова медаль рівненського стрільця Олега Омельчука на Олімпіаді в Токіо – це привід посилити підготовку спортсменів Рівненщини із цього виду спорту. Таку позицію 11 серпня озвучив голова облдержадміністрації Віталій Коваль під час зустрічі із бронзовим призером Олімпіади. Йдеться і про тир у новому спорткомплексі.

Розпочнуть із прохання Олега Омельчука придбати електронну ціль для стрільби. За словами спортсмена, вона коштує 200 тисяч гривень. Але тир у 4-й спортшколі, де він тренується, для цього замалий.

"В нас маленький тир і багато дітей там не можуть займатися. Ми там стріляємо ще по мішенях. А зараз вже всі останні 10 років стріляють по електронних мішенях. Тому якби була така можливість на Макарова зробити тир – то було б дуже добре", – каже Олег Омельчук.

Читайте також: Бронзовий призер Олімпіади Омельчук попросив владу Рівного заасфальтувати вулицю

Голова РОДА Віталій Коваль своєму профільному заступнику доручив внести зміни до проєкту спорткомплексу на Макарова і передбачити там тир.

"Винесемо питання на сесію. І я впевнений, що консолідація депутатського корпусу буде і ми почнемо з одного електронного снаряда, скажімо так. І далі будемо розвивати. Плюс побажання спортсмена про включення тиру в проєкт спорткомплексу на Макарова. Також з проєктною групою ми цю задачу поставимо для них і будемо намагатися, щоб найближчим часом був тир в спорткомплексі на Макарова", – сказав голова Рівненської ОДА.

Попередньо, тир мають розмістити у підвальному приміщенні спорткомплексу.

Що відомо

  • 38-річний стрілець з Рівного Олег Омельчук бронзову олімпійську медаль у Токіо здобув у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 метрів у дисципліні "мікс" у парі з чернігівчанкою Оленою Костевич.
  • Для Олега це була четверта Олімпіада. До цього його найвищим досягненням було четверте місце на Іграх у Пекіні, це було у 2008 році.
  • Після Олімпіади у Токіо у міксі Олег Омельчук на чемпіонаті України був поза конкуренцією. У стрільбі з пневматичного пістолета на 10 метрів в особистому заліку він здобув золоту медаль. Ще одне "золото" Омельчук разом з Андрієм Соколом та Дмитром Гонтою виборов у командній боротьбі.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок