На найвищому флагштоці України встановили новий тризуб

На найвищому флагштоці України встановили новий тризуб

Оновлено
На найвищому флагштоці України встановили новий тризуб
. Фото: пресслужба КМДА

До Дня державного прапора та 30-річчя незалежності України на найбільшому флагштоці країниНайбільший флагшток в Україні висотою 89 метрів встановлено на території музею історії України у Другій Світовій війні, розміри стяга - 16×24 метри., який знаходиться у Києві, замінили тризуб.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на сторінці в Facebook.

"До Дня прапора та 30-річчя незалежності України встановили новий тризуб на флагштоку найбільшого державного прапора", — йдеться у повідомленні.

Старий тризуб на флагштоці у Києві
Старий тризуб на флагштоці у Києві. Фото: пресслужба КМДА

Кличко додав, що конструкція оновленого тризуба більш легка та оснащена поворотним механізмом. Новий тризуб виготовили на одному зі столичних підприємств.

Також мер опублікував відео, як демонтували старий тризуб та встановлювали новий.

Довідково: Споруду флагштока за ініціативи Кличка та за кошти меценатів відкрили у 2020 році до Дня прапору України. Наразі це найбільший флагшток в Україні з висотою майже 90 метрів та вагою 32 тонни. Розмір полотнища прапора – 16 на 24 метри.

Що відомо

  • Ввечері 22 серпня 2020 року у Києві відкрили меморіал, де ​​підняли найбільший прапор України. Прапор до флагштока піднесли та підняли ветерани АТО у супроводі військового оркестру та барабанів. Співачка Джамала акапельно виконала Гімн України.
  • У лютому 2021 року головний прапор України, що розташований на київських схилах, довелось приспустити через негоду і сильний снігопад.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок