На Полтавщині розглянули експертизи у справі аварії, через яку загинула балерина з Харкова

На Полтавщині розглянули експертизи у справі аварії, через яку загинула балерина з Харкова

На Полтавщині розглянули експертизи у справі аварії, через яку загинула балерина з Харкова
. Суспільне Полтава

У справі аварії, під час якої на Полтавщині загинула балерина з Харкова, завершили розгляд письмових доказів. Зіткнення автобуса та маршрутки сталося два роки тому. 10 серпня у суді розглядали результати експертиз, у яких визначили швидкість руху обох транспортних засобів. Про це повідомила кореспондентка Суспільного, яка перебувала на засіданні.

Судові засідання у справі аварії розпочали через півтора року після зіткнення. 10 серпня досліджували письмові докази – результати експертиз, у яких встановили швидкість руху обох автомобілів.

"10 серпня два роки, як немає нашого щастя, сонечка, гордості та любові. Сказати, що вночі 2019 року нас роздавили, це нічого не сказати. Поки я їхала туди (до місця аварії – ред.), я думала: дай Бог, щоб була жива. Ми виходимо, піднімемо. Але не вийшло", – говорить мати загиблої балерини Світлани Ісакової Ніна Ісакова.

Ніна Ісакова, мати загиблої балерини Світлани Ісакової
Ніна Ісакова, мати загиблої балерини Світлани Ісакової. Суспільне Полтава

Аварія сталася неподалік Решетилівки на дорозі Київ-Харків. Тоді зіткнулись автобус, яким керував підозрюваний Олег Курилко, та маршрутка. В останній після відпочинку їхала балерина зі своїм чоловіком.

"Удар був у ліву частину автобусу, у бік водія. За водієм сидів я, за мною Світлана і за нею ще один загиблий, який їхав від вагітної дружини з Києва. (03:22 - 33) У неї був розрив хребтових суглобів. Вона загинула у "швидкій"", – говорить чоловік загиблої балерини Світлани Ісакової Володимир Поляков.

Вадим Корсун, прокурор
Вадим Корсун, прокурор. Суспільне Полтава

"У заданій дорожній обстановці мінімальна швидкість руху автобусу визначається – 134,8 – 135,1 кілометри за годину.Мінімальна швидкість руху мікроавтобусу не менше, ніж 59,9 - 61,4 кілометри за годину. Курилко (водій автобусу, підозрюваний – ред.) мав можливість уникнути дорожньо-транспортної пригоди", – говорить прокурор Вадим Корсун.

Захисник підозрюваного клопотав, щоб експертизи не долучали до справи, як письмові докази. Суддя це клопотання відхилив.

"Експерт Лучковський оглядав автобус, виконуючи автотехнічну експертизу та технічний стан. При цьому зробив фото, на якому видно – максимальна шкала спідометра автобуса, на якій цей же експерт зафіксував, що на автобусі, на спідометрі вказано – 125 кілометрів за годину. Тому виходить, що даний автобус ніяк не може рухатися з мінімальною встановленою швидкістю 134,8", – говорить адвокат підозрюваного Олега Курилка Роман Горобець.

Засідання суду у справі аварії, через яку загинула балерина з Харкова
Засідання суду у справі аварії, через яку загинула балерина з Харкова. Суспільне Полтава

"На нашу думку, якби була правильно встановлена дорожня обстановка, тобто відповідала вимогам дорожнього руху, то даного ДТП взагалі б не було", – говорить адвокат перевізника Алік Керімов.

Дослідивши усі письмові докази, суддя оголосив тимчасову перерву.

"З самого початку мій підзахисний вказував, що він керував технічно-справним автобусом. Тільки сів за руль, було два водії. Він їхав відповідно до правил дорожнього руху, нікуди не поспішав, однак рухаючись по відрізку на його шляху, у світі фар, він побачив дорожні знаки, які були неправильно встановлені і не могли інформувати його своєчасно. Побачивши ці відповідні знаки Курилко зманеврував, керуючись цими дорожніми знаками", – говорить адвокат підозрюваного Олега Курилка

Наступне судове засідання запланували на 14 вересня. Тоді мають розглянути відеодокази.

На початок