"Не пам'ятаю, не знаю". Актор Талашко заперечив домагання до студенток театрального вишу

"Не пам'ятаю, не знаю". Актор Талашко заперечив домагання до студенток театрального вишу

Оновлено
"Не пам'ятаю, не знаю". Актор Талашко заперечив домагання до студенток театрального вишу
. УНІАН

75-річний актор та викладач Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого Володимир Талашко заперечує звинувачення у домаганні до студенток та абітурієнток.

Про це Талашко заявив у коментарі Суспільному.

За його словами, історії нібито потерпілих дівчат — це "наклеп" і він "нікого не домагався". Давати коментар на камеру актор відмовився.

Раніше викладач зробив схожу заяву й у коментарі телеканалу "1+1".

"Роздягав? Цілував? Такого не було. Не пам'ятаю, не знаю. Якогось спілкування інтимного не було", — заявив Талашко.

Водночас він підтвердив, що іноді студенти під час репетицій бували у нього вдома, але "все відбувалось у рамках пристойності".

9 серпня Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого визнав, що до університету стали надходити звернення стосовно "розповсюдженої в соцмережах негативної інформації, в якій згадуються викладачі Університету".

"Водночас офіційних звернень, запитів, скарг, повідомлень до університету не надходило. У своїй діяльності університет керується чинним законодавством України", — заявили у пресслужбі вишу.

Там додали, що "дотримуючись принципу об’єктивності та враховуючи брак фактів, університет не має об’єктивної можливості надати офіційний коментар стосовно розповсюдженої інформації, але відкритий до діалогу з будь-якого питання".

Що відомо

  • 8 серпня сценарист і кінокритик Богдан Панкрухін оприлюднив історії жінок, які були абітурієнтками або студентками Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого й, за його словами, потерпали від домагань із боку Талашка.
  • Міністерство культури та інформаційної політики ініціювало службове розслідування щодо 75-річного актора та викладача Талашка.

Читайте також

Домагання на роботі. Хто страждає більше та як захистити свою гідність і права

"Будемо жити!". Актор Володимир Талашко про українське кіно, відмову від російського і Донбас

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок