Всесвітній день лева. П'ять миколаївських великих котячих відзначають своє свято

Всесвітній день лева. П'ять миколаївських великих котячих відзначають своє свято

Всесвітній день лева. П'ять миколаївських великих котячих відзначають своє свято Фото: Ігор Горбатенко/Суспільне Миколаїв

10 серпня Всесвітній день лева у Миколаївському зоопарку відзначає прайд левів: батьки Ланк і Лола та троє їхніх дітей. Про це кореспондентам Суспільного розповіла начальниця еколого-просвітнього відділу Миколаївського зоопарку Наталія Гіболенко.

Всесвітній день лева. П'ять миколаївських великих котячих відзначають своє святоФото: Ігор Горбатенко/Суспільне Миколаїв

Лев Ланк

Леви у Миколаївському зоопарку утримуються з 1977 року. За 44 роки отримали понад 130 левенят.

"У зоопарку утримуються п’ять дорослих левів: двоє батьків на прізвиська Ланк і Лола, яким по п’ять років, та троє їхніх дітей: старша Герміона 2018 року. Сімба та Ілана 2019 року народження, утримуються у вольєрі разом з батьками", — розповіла Наталія Гіболенко.

Всесвітній день лева. П'ять миколаївських великих котячих відзначають своє святоФото: Ігор Горбатенко/Суспільне Миколаїв

Ланка та Лолу привезли до України контрабандним шляхом з південної Африки у 2016 році. Спочатку їх привезли київській родині як подарунок дітям. Але у віці трьох місяців, коли левенята почали рости та становити небезпеку дітям, їх подарували зоопарку.

Всесвітній день лева. П'ять миколаївських великих котячих відзначають своє святоФото: Ігор Горбатенко/Суспільне Миколаїв

За словами Наталії Гіболенко, раціон лева складається з дев’яти кілограмів м’яса на кістці, переважно яловичина, та півкілограма риби щоденно. Неділя для левів – "голодний день". У цей день тварини голодують, адже і у дикій природі не кожен день вони можуть вполювати здобич.

Миколаївський зоопарк допомагає зберіганню популяції левів: так останню двійку дитинчат, що народила Лола, передали до Луцького зоопарку на постійне проживання.

Що відомо

  • З 2000 року чисельність популяції левів на планеті зменшилась на 50 відсотків.
  • Найбільше левів мешкають в Африці. Також є індійські леви, яких нараховують приблизно 350 особин. Вони повністю на межі зникнення, живуть у гірському лісі в Індії на території у 1 300 квадратних кілометрів.
  • Берберійські леви зникли з дикої природи. Ті екземпляри, що залишились, утримуються лише у зоопарках та не є чистокровними, а є поміссю кількох видів.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Миколаїв у Viber

Категорії
ПолітикаЕкономікаКультураСвітСпортВідеоПодіїТоп дняПриродаРегіониСтильДітиНаукаТехнологіїУрбаністикаЇжаДомашні твариниЛюди