"Вірші дилетанта". Поезію художника Олександра Ройтбурда видадуть окремою книгою

"Вірші дилетанта". Поезію художника Олександра Ройтбурда видадуть окремою книгою

"Вірші дилетанта". Поезію художника Олександра Ройтбурда видадуть окремою книгою
. Фото: Opinion

У вересні в Україні вийде друком збірка віршів художника Олександра Ройтбурда "Вірші дилетанта". Готувати книги почали ще за життя директора Одеського художнього музею, розповів письменник та друг митця Сергій Жадан на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, ідея видати вірші Ройтбурда виникла рік тому. Ці поезії маловідомі, оскільки художник ділився ними лише під час відпочинку з друзями та знайомими.

"Саша любив їх читати в компаніях і при застіллях. Читав натхненно, весело й переконливо. Тож ідея книжки не могла не виникнути", – зазначив Жадан.

"Вірші дилетанта". Поезію художника Олександра Ройтбурда видадуть окремою книгою

Вірші Ройтбурда Жадан назвав "дивними та цікавими" й такими, що "не зовсім подібні на його картини".

"Цим, по-своєму, і цікаві. У них було багато еросу, багато Одеси, багато печалі. Одне слово, я почав малювати", – написав письменник, зазначивши, що власноруч створив ілюстрації до майбутньої книги свого друга. Раніше Ройтбурд проілюстрував збірку віршів Жадана "Тамплієри".

Читайте також: Учасник Майдану та переможець "музейної війни". Ким був художник Олександр Ройтбурд.

За словами Сергія Жадана, востаннє він бачився з Ройтбурдом декілька тижнів тому. Тоді він разом із видавцями Святославом Померанцевим та Євгенією Лопатою завітали в гості до художника.

"Саша тримався як міг, хоча сил йому відверто бракувало. Говорили про майбутню книжку, аби про щось говорити. Говорилось йому важко. Але він говорив. [...] Хотілося думати, що він усе контролює. Хотілося сподіватись, що у нього вийде перехитрити смерть. Не вийшло. У смерті завжди є пару додаткових аргументів", – розповів Жадан.

Він також повідомив, що збірка поезій Олександра Ройтбурда "Вірші дилетанта" вийде друком у вересні 2021 року. У ній художник "цікавий, парадоксальний, яскравий, несподіваний", запевнив поет.

Читайте також

  • Помер художник Олександр Ройтбурд. Мінкульт пообіцяв втілити його мрію в життя
  • Учасник Майдану та переможець "музейної війни". Ким був художник Олександр Ройтбурд
  • Скандал в Одеському музеї: справу щодо звільнення Олександра Ройтбурда розгляне Верховний суд

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок