"Велопарад дівчат": майже півтисячі учасниць проїхалися центральними вулицями Києва

"Велопарад дівчат": майже півтисячі учасниць проїхалися центральними вулицями Києва

"Велопарад дівчат": майже півтисячі учасниць проїхалися центральними вулицями Києва
. Фото: Віолетта Карлащук

У Києві ввечері 7 серпня відбувся "Велопарад дівчат". За словами організаторів, до заходу долучилися близько 500 учасниць. Маршрут заїзду пролягав центральними вулицями столиці. Відстань, яку подолали учасниці склала більше 6 кілометрів. Учасниць велопараду, супроводжували велопатруль та волонтери Motohelp.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного Віолетта Карлащук.

Як розповіла виконавча директорка U-Cycle, організаторка заходу Анастасія Макаренко, "Велопарад дівчат" проводиться в Києві вже близько 10 років.

""Велопарад дівчат" ми робимо заради того, щоб показати, що у Києві насправді багато жінок, які хочуть обрати велосипед як транспорт, але їх зупиняє в першу чергу відсутність безпечних комфортних умов", – сказала Макаренко.

При цьому вона додала, що цього року на маршруті велопараду є перші велосмуги, велодоріжки, які почали з'являтися з минулого року в центрі Києва.

"Наш меседж такий – чим більше жінок на велосипеді, тим більш безпечне місто для всіх. Оскільки власне жінка на велосипеді у світі є загальновизнаним індикатором безпечного міста", – додала Макаренко.

Сама ж Анастасія їздить на велосипеді у Києві з 2012 року.

Виконавча директорка U-Cycle, організаторка "Велопараду дівчат" Анастасія Макаренко
Виконавча директорка U-Cycle, організаторка "Велопараду дівчат" Анастасія Макаренко. Фото: Віолетта Карлащук

Інша учасниця заходу Олена Чабан інколи їздить містом на велосипеді у сукні та на підборах. Вона – власниця 4 велосипедів та їздить на роботу 6 км в одну сторону. Раніше їздила навіть 21 км в одну сторону.

"Дійсно я і на каблуках їжджу, і в сукнях. Не можу сказати, що кожен день. І джинси бувають, і звичайний одяг, і спортивний одяг на спортивних велосипедах, але сукні теж бувають", – сказала Олена.

Учасниця "Велопараду дівчат" Олена Чабан
Учасниця "Велопараду дівчат" Олена Чабан. Фото: Віолетта Карлащук

Вона їздить Києвом на велосипеді з 2013 року, а в велопараді бере участь з 2015 року.

Читайте також: Херсонка Алла Галета 16 років тому пересіла на двоколісний, відтоді цей вид транспорту для неї став основним засобом пересування.

Ще одна учасниця заходу Людмила Зубар катається на велосипеді щодня з 8 до 10 ранку, а потім їздить по справах.

Учасниця "Велопараду дівчат" Людмила Зубар
Учасниця "Велопараду дівчат" Людмила Зубар. Фото: Віолетта Карлащук

"Десь близько 10 км я кожного дня проїжджаю", – зазначила Людмила.

Що відомо

Мета велопараду – створення безпечних і комфортних умов для велосипедистів Києва і популяризація цього виду транспорту серед містян. За результатами щорічного дослідження "Підрахунок велосипедистів у Києві" серед користувачів велотранспорту жінок не більше 15%.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок