"Пройти цей шлях ще раз і зробити медаль золотою". Хижняк - про намір змагатися на Олімпіаді-2024

"Пройти цей шлях ще раз і зробити медаль золотою". Хижняк - про намір змагатися на Олімпіаді-2024

Ексклюзивно
"Пройти цей шлях ще раз і зробити медаль золотою". Хижняк - про намір змагатися на Олімпіаді-2024
. AP

Український боксер хоче стати олімпійським чемпіоном на Іграх у Парижі.

Олександр Хижняк зупинився у кроці від золотої медалі Олімпійських Ігор у Токіо. Українець поступився у фіналі бразильському боксеру Геберту Соузі.

Хижняк був у трьох хвилинах від олімпійського "золота". Боксер мав абсолютну перевагу за рішенням суддів, проте пропустив удар від бразильця, після якого суддя відрахував йому нокаут.

Читайте також: Боксер Олександр Хижняк програв у фіналі та став срібним призером Олімпіади-2020

Український боксер наголосив після поєдинку, що не погоджується із рішенням суддів, вважаючи, що був здатен його продовжувати. Але у підсумку "золотом" нагородили його суперника - самому ж Хижнякові дісталося "срібло".

Попри поразку, Хижняк має намір виступити і на наступних Олімпійських Іграх. Він зазначив, що оскільки ціль не вдалося виконати у Токіо, проходитиме цей шлях уже через три у Парижі.

"Трапилося, що трапилося. На все воля божа. Слава богу за все, хотілося перемогти. Наша ціль була - "золото" Олімпійських Ігор. Ціль ця не підкорилася. Напевно, нам потрібно ще раз пройти цей шлях і цю медаль зробити золотою".

Читайте також: "Не погоджуюся з рішенням судді". Олександр Хижняк - про поразку нокаутом у фіналі Олімпіади-2020

Олімпійські Ігри у Парижі заплановані з 26 липня по 11 серпня 2024 року. Тоді українському боксеру буде 29 років. Якщо Хижняк досягне своєї мети, то стане найстаршим українським олімпійським чемпіоном.

Якщо ж Хижняк виступить у Парижі і здобуде медаль, то повторить досягнення Василя Ломаченка за кількістю медалей на Олімпійських Іграх. Українському боксеру вдавалося двічі виграти нагороду на Олімпіаді - у 2008 та 2012 роках він ставав олімпйським чемпіоном.

Хто такий Олександр Хижняк

  • 26-річний український боксер, представник Полтавської області у вазі до 75 кг.
  • Хижняк - чемпіон світу-2017 у середній вазі. Крім цього, на міжнародному рівні він вигравав Євро у 2017 році, а також дві медалі Європейських Ігор - у 2019-му ("золото") та 2015-му ("бронза").
  • На Олімпіаду-2020 Хижняк відібрався завдяки перемозі на європейському ліцензійному турнірі. У фіналі він здолав представника ОКР Глєба Бакши.
На початок