Найбільш насичений день України на Олімпіаді-2020: ключові змагання та події в Токіо

Найбільш насичений день України на Олімпіаді-2020: ключові змагання та події в Токіо

Найбільш насичений день України на Олімпіаді-2020: ключові змагання та події в Токіо
. AP

Українці претендуватимуть на кілька медалей, а одну уже точно здобули.

Збірна України підходить до передостаннього змагального дня Олімпіади-2020 з чотирнадцятьма медалями в активі: одна золота нагорода, три срібні та десять бронзових.

Кількість медалей, як і розподіл за "металами", може суттєво змінитися в суботу, 7 серпня. У п'ятнадцятий (він ж передостанній) день Олімпійських ігор українці будуть змагатися за 11 фіналів.

Суспільне Спорт виділяє ключові події змагального дня: час та місце трансляції (у хронологічному порядку).

Читайте також: Розклад трансляцій п'ятнадцятого дня Олімпіади-2020 (субота, 7 серпня): що і коли дивитися

Веслування на байдарках та каное

  • Що: фінал жіночої каное-двійки на 500 метрів
  • Коли: 05:37

Українки Людмила Лузан та Анастасія Четверікова поки що не пройшли до фіналу, їх півфінал відбудеться о 03:37 за київським часом. Але у попередньому заїзді показали другий найкращий час та впевнено відібрлися до півфіналу.

У фіналі на цій дистанції виступатиме вісім човнів: українки приїхали на Олімпіаду в статусі чинних чемпіонок Європи. У кваліфікаційних запливах кращий час показали лише представниці Китаю.

Результати тут

Бокс: фінал Олександра Хижняка

  • Що: "золотий фінал" боксерського турніру (вага - до 75 кг)
  • Коли: 08:45

Український боксер Олександр Хижняк уже точно гарантував собі та Україні медаль - він здобуде або "золото", або "срібло". Попереду на 26-річного боксера чекає лише фінальний бій.

Востаннє Україна доходила до такої стадії на Олімпіаді у боксі ще в 2012 році. Суперником Хижняка буде бразилець Еберт Койсенсан Соуза, бронзовий призер останнього чемпіонату світу. Бразилець у півфіналі вибив представника ОКР, який вважався основним суперником Хижняка.

Правила боксу на Олімпіаді - три раунди по три хвилини. Переможця як правило визначають суддівськими записками (або нокаутом).

Результат тут

Артистичне плавання

  • Що: фінал командного турніру
  • Коли: 13:30

Україна завоювала історичну "бронзу" в дуеті Олімпіади-2020 з артистичного плавання, а тепер намагається подвоїти свої нагороди у цьому виді спорту. Після першого виду програму в командних змаганнях - українки ідуть третіми.

Головні суперниці за "бронзу" - японки, відстають на півбала. Свою довільну програму Японія показуватиме уже після України. Інші збірні на "бронзу" фактично не претендують.

Результати тут

Стрибки у висоту: жіночий фінал

  • Що: три українки змагатимуться у фіналі жіночих стрибків у висоту
  • Коли: 13:35

Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко та Юлія Левченко - три українські легкоатлетки пройшли до фіналу жіночих стрибків у висоту на Олімпіаді-2020. В України - найбільше представництво у цій дисципліні серед усіх країн, і усі три спортсменки мають реальні шанси на нагороди.

Магучіх узагалі казала, що націлена на світовий рекорд на Олімпіаді-2020 в Токіо. Для цього їй потрібно стрибати 2.10 метра.

Суспільне Спорт покаже повністю змагання у секторі для стрибків у висоту: початок о 13:30.

Результати тут

На що ще звертаємо увагу

  • Стрибки у воду: Олексій Середа змагатиметься у півфіналі (о 04:00) 10-метрової вишки. У разі потрапляння у топ-12, його фінал розпочнеться о 09:00 за Києвом.
  • Веслування на байдарках та каное: продовжують виступи у півфіналах каноїсти Павло Алтухов та Юрій Вандюк, а також українська жіноча четвірка у байдарці. На них чекають півфінали, у разі успіху - фінали Олімпіади-2020. Усе це - у ранковій програмі.
  • Сучасне п'ятиборство: Павло Тимощенко є чинним срібним призером Олімпійських ігор. Він захищатиме це звання у передостанній змагальний день. Змагання п'ятиборців розпочнуться о 08:30, а завершаться близько 14:00.
  • Боротьба: Оксана Лівач потрапила у втішні сутички ваги до 50 кг. Спершу їй треба розібратися з кубинкою, щоб вийти у "бронзовий фінал" на американку. Перша сутичка - близько 13:00 за Києвом. А "бронзова" - не раніше 15:00.
  • Художня гімнастика: Вікторія Онопрієнко та Христина Погранична уже увійшли у топ-10 найкращих на Олімпіаді-2020. Вони відібралися до фіналу, де зможуть ще раз виконати свою програму та поборотися за вищі місця.
Повний розклад виступів українців у передостанній день Олімпіади
На початок