"Відчуваю різницю між очікуванням та тим, що маю". Каратист Горуна - про "бронзу" на Олімпіаді-2020

"Відчуваю різницю між очікуванням та тим, що маю". Каратист Горуна - про "бронзу" на Олімпіаді-2020

Ексклюзивно
"Відчуваю різницю між очікуванням та тим, що маю". Каратист Горуна - про "бронзу" на Олімпіаді-2020
. AP

Український каратист визнав, що розрахував на кращий результат на Олімпіаді.

Україна здобула другу медаль у карате зусиллями Станіслава Горуни. Український каратист зміг кваліфікуватися у півфінал за підсумками групової стадії, посівши друге місце.

Проте поборотися за "золото" Олімпіади українцеві виявилося не до снаги. Отримавши у суперники італійця Луїджі Бусу, Горуна зазнав поразки за очками - 4:1, хоча всі результативні дії багаторазовий призер чемпіонатів світу та Європи здобув прийомом "юко", який оцінюється одним балом.

Читайте також: Українець Горуна завоював "бронзу" на Олімпіаді-2020 з карате. Це 14-а медаль України

Попри поразку, українцеві вдалося здобути медаль на дебютних для карате на Олімпійських Іграх. До Олімпіади-2020 карате у програмі Ігор не було.

У флеш-коментарі Суспільне Спорт український каратист наголосив: очікував на кращий результат. Хоча у цілому оцінює свій виступ як задовільний.

"Думаю, що емоції більш позитивні будуть завтра. А сьогодні я відчуваю різницю між очікуваними і заявленими результатами, та тим, що маю. Хоча думаю, що як на спортсмена-любителя це досить непоганий результат. Можна усміхнутися від поразки у півфіналі".

"Результат? Незадоволений своїм виступом у виконанні. На все є свої причини".

Горуна згадав заключну сутичку на груповій стадії, коли уперше зазнав поразки. Тоді його переміг єгиптянин Абдаллі Абдельазіз, але, за словами українця, тоді він намагався не витрачати сили, знаючи, що вже вийшов у півфінал.

"Єгиптянин? Це вже четвертий бій підряд був. Крім того, я знав, що прохожу у півфінал. Не дуже концентрувався і не хотів витрачати сили, щоб контролювати той бій. Просто спробував підняти темп, щоб розігнати своє тіло. Зробив кілька помилок".

Українець уперше в кар'єрі виступав на Олімпійських Іграх. За словами Горуни, він вражений масштабністю цієї спортивної події і радий можливістю тут виступити.

"Олімпіада? Це дуже круто, змінив свою думку про Олімпійські Ігри. Не знав, що це буде так масштабно. Коли приїхали у селище, був досить спокійний та упевнений. А сюди потрапив... Цей антураж, стільки прапорів. Тут такі держави, про які навіть не здогадувався. На карті їх шукати - не уявляв, що такі держави є і вони виступають на такому рівні. Що всі змагаються, щоб сюди потрапити".

"Тут дуже класно і почесно бути тут. А взяти медаль як маленький трофейчик на все життя - теж непогано. Дуже круто, тому що я зрозумів: весь світ стежить за нашим маленьким олімпійським селищем. І бути в епіцентрі уваги всього світу - це, звичайно, непередавані емоції".

Хто такий Станіслав Горуна

  • 32-річний український каратист, представник Львівської області.
  • Горуна - бронзовий призер чемпіонату світу-2014, а також 8-разовий призер Євро.
  • На Олімійські Ігри у Токіо Терлюга відібралася завдяки рейтингу. А у 2021 році здобув перше у кар'єрі "золото" на рівні чемпіонату Європи у вазі до 75 кг.

Усі результати України в карате

На початок