Херсонський моряк зник із судна під час переходу з Гонконгу в Японію

Херсонський моряк зник із судна під час переходу з Гонконгу в Японію

Ексклюзивно
Херсонський моряк зник із судна під час переходу з Гонконгу в Японію
.

З борту контейнеровоза SEASPAN EMERALD під час переходу з Гонконгу в Японію зник житель Херсона Олександр Тимоник. На судні він був четвертим помічником капітана.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала мати зниклого моряка Олена Тимоник.

"10 червня з судна Seaspan Emerald, компанії Seaspan, зник безвісти син Тимоник Олександр Віталійович, 2000 року народження. Він пішов у рейс четвертим помічником капітана. Як нам повідомили, зник у відкритому морі під час переходу судна з Гонконгу до Японії", - написала Олена Тимоник.

Суспільному жінка розповіла, сім’ї про те, що сталося, повідомив представник крюїнгової компанії з Одеси, яка працевлаштовувала Олександра.

"Син протягом рейсу зв’язувався з нами регулярно. Останній раз на зв’язок виходив 10 червня", - каже Альона.

До поліції про зникнення Оленсандра Тимоника, його батьки заявили 15 червня. Про це Суспільному розповіла речниця Нацполіції Херсонської області Тетяна Скуба.

"Заява була зареєстрована до журналу єдиного обліку з подальшим внесенням відомостей до єдиного державного реєстру і досудових розслідувань за статтею 115 Кримінального кодексу України з позначкою «Безвісти зниклий». Наразі проведені всі можливі слідчі дії на території України, а також здійснено міжнародні запити на проведення слідчих дій на території Японії, оскільки судно хлопця перебувало саме біля її берегів і розслідуванням цієї справи займалась поліція Японії. Здійснено витребування документів цього розслідування, а також з міжнародної організації та крюїнгової компанії", - каже Тетяна Скуба.

Олена Тимоник розповіла, що пошуки її сина розпочали практично відразу.

"Як нам повідомили в крюїнговій компанії, і теж підтвердило консульство департаменту, судно відразу розвернули на його пошуки. Працювала берегова охорона Японії, його шукали три вертольоти та чотири катери, але безрезультатно»" - каже мама зниклого моряка.

На разі поліція ніяких версій зникнення хлопця не розглядає, чекають документів розслідування.

"Коли надійдуть документи з поліції Японії, вже можна буде розглядати основну версію. Оскільки судно стояло не біля берегів, не у порту ніякому, то версія така – або хлопець, можливо, сам випав, або ж його зіштовхнули за борт судна", - каже Тетяна Скуба.

Що відомо:

  • Контейнеровоз SEASPAN EMERALD був побудований у 2009 році. Дедвейт судна — 67 тисяч тонн. Власник судна — Seaspan Ship Management (Ванкувер, Канада).

На початок