"Мріяла про медаль Олімпіади, але іншого кольору". Українка Терлюга - про "срібло" на Токіо-2020

"Мріяла про медаль Олімпіади, але іншого кольору". Українка Терлюга - про "срібло" на Токіо-2020

Ексклюзивно
"Мріяла про медаль Олімпіади, але іншого кольору". Українка Терлюга - про "срібло" на Токіо-2020
. AP

Віцечемпіонка Олімпіади прокоментувала історичне досягнення для Суспільне Спорт.

Українська каратистка Анжеліка Терлюга виборола для України 13-ту медаль Олімпійських ігор-2020. Її "срібло" в категорії до 55 кг стало першим і в українській, і у світовій історії, адже карате цього року дебютувало на Іграх і не повернеться на Олімпіаді-2024 у Парижі.

У півфіналі українка здолала представницю Китайського Тайбею Вень Цзиюнь, проте у фіналі поступилася болгарці Івет Горановій.

Медаль українська каратистка забезпечила ще на груповій стадії, очоливши свій пул за підсумком чотирьох сутичок. За форматом змагань, півфіналісти гарантували собі щонайменше бронзову медаль.

Читайте також: Українка Терлюга завоювала історичне "срібло" на Олімпіаді-2020 з карате

Терлюга розповіла про емоції після виступу у коментарі Суспільне Спорт. Вона наголосила, що дуже задоволена виступом, хоча й засмучена тим, що повернеться додому без золотої медалі.

"Я не можу сказати, що я нервувала, – сказала Терлюга Суспільне Спорт після виходу до півфіналу, який гарантував їй медаль. – Це навіть не передати словами. Старалася не зробити жодної помилки. Останній мій бій4:0 проти японки Міхо Міяхари. [на груповій стадії] був вирішальним, тому я так емоційно верещала, коли його виграла. Я розуміла, що приїду додому з медаллю".

За словами Анжеліки, шлях до "срібла" був складним, зокрема цього року. Українка була розчарована, що не вийшло виграти титул, і попросила вибачення в тих, хто за неї вболівав.

"В сім років я не мріяла про те, що буду виступати на змаганнях, але в 2016 році, коли я дізналась, що карате стане олімпійським видом спорту, [це стало моєю мрією]. Я цього року втратила батька. Я мріяла про цю медаль, щоправда, іншого кольору. Але я зробила все, що могла, сьогодні. Я дуже вибачаюсь, що це не "золото".

"Я віддала всю себе за ці п'ять років, і сьогодні я змагалася зі своїми близькими в серці. Я думаю, що сьогоднішній день залишиться в моїй пам'яті назавжди".

Що далі

  • 6 серпня на Олімпійських іграх стартують українські каратисти Аніта Серьогіна та Станіслав Горуна.

Де дивится Олімпіаду-2020

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне. Прямі ефіри Ігор-2020 доступні на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Дивитися Олімпіаду-2020 на сайті Суспільне Спорт

Для перегляду Олімпіади-2020 на сайті потрібно авторизуватися за допомогою однієї з соціальних мереж або через електронну поштову скриньку.

На початок