У Рівному підпалили авто, на якому їздив депутат. Обранець пов'язує це з політикою

У Рівному підпалили авто, на якому їздив депутат. Обранець пов'язує це з політикою

Ексклюзивно
У Рівному підпалили авто, на якому їздив депутат. Обранець пов'язує це з політикою
. Служба порятунку/Fb Р.Потапчука

У Рівному підпалили авто депутата обласної ради. Про це повідомили у Нацполіції області. Достовірне джерело в правоохоронних органах Суспільному повідомило, що йдеться про депутата від партії "За майбутнє" Руслана Потапчука. Він пов'язує випадок із політичною діяльністю.

Що кажуть в поліції

Позашляховик Audi Q5 горів у дворі багатоповерхівки на вулиці Андрія Мельника. Рятувальники про інцидент повідомили майже о третій ночі, – йдеться в інформації Нацполіції.

У Рівному підпалили авто, на якому їздив депутат. Обранець пов'язує це з політикою
Служба порятунку

Вогонь пошкодив покриття, лобове скло, дзеркала та моторний відсік авто.

"Цей автомобіль належить 39-річній рівнянці, а користується ним її рідний брат, 50-річний депутат обласної ради. Поліцейські наразі перевіряють різні версії скоєння цього злочину, зокрема, пов’язану із депутатською діяльністю потерпілого", – сказала речниця Нацполіції області Марія Юстицька.

У Рівному підпалили авто, на якому їздив депутат. Обранець пов'язує це з політикою
Нацполіція

З місця підпалу криміналісти вилучили пожежне сміття та змиви пального, уточнила речниця.

В пресслужбі ДСНС зазначили, що від одного авто вогонь міг перекинутись на припарковане поряд, але цього не допустили.

Що сказав депутат

Від достовірного джерела серед правоохоронців Суспільному стало відомо, що автомобілем користувався депутат обласної ради від партії "За майбутнє" Руслан Потапчук. У телефонному коментарі журналістам обранець випадок підтвердив.

"Мені не погрожували, конфліктів не було. Я пов'язую це з політикою, є деякі політичні амбіції в деяких керівників у Костопільському районі, я їх не підтримую у напрямку, в якому вони рухаються. І їм не подобається. Я не буду говорити про прізвища", – сказав Суспільному Руслан Потапчук.

У політиці обранець з 2010-го, він зазначив, що за цей час подібний випадок знищення майна його чи родини – перший.

За фактом умисного знищення майна шляхом підпалу у поліції відкрили кримінальне провадження. Санкція статті передбачає позбавленняпозбавлення волі – це такий вид покарання, при якому людина повністю ізолюється від суспільства в установах закритого типу волі на строк від трьох до десяти років.

На момент підпалу авто стояло поблизу центру здоров'я і краси "Акварай". На місці події Суспільне з'ясувало, що там також є і квартири. Саме територія, де стояла машина, огороджена. Станом на 10-ту ранку там працювали слідчі, самого авто на місці вже не було.

Що відомо

  • На виборах у 2020-му Руслан Потапчук пройшов в облраду за списком "За майбутнє" та є першим заступником голови бюджетної комісії.
  • Руслан Потапчук керує товариство з обмеженою відповідальністю "Уктехноліс". Є уродженцем села Бичаль Костопільського району.

Читайте також

  • У жовтні 2020-го підпалили авто директора водоканалу Андрія Карауша, який балотувався в облраду від "Слуги народу".
  • У квітні 2021-го підпалили авто депутату Сарненської міської ради Сергію Аврамишину.
  • У квітні у Сарненському районі спалили авто, яким користувався заступник директора фірми "Бурпром", що першою в області здобула право легального видобутку бурштину. Він пов'язав це із професійною діяльністю.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок