Кіркорову на три роки заборонили в’їзд в Україну

Кіркорову на три роки заборонили в’їзд в Україну

Кіркорову на три роки заборонили в’їзд в Україну
. УНІАН

Служба безпеки України заборонила російському співакові Філіпу Кіркорову в'їзд в Україну на 3 роки. Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці блогер Олег Стефаник.

29 червня активіст звернувся до СБУ із заявою про заборону в'їзду Кіркорова, коли СБУ виключила його із "чорного списку". Проте у відповіді Стефанику вказано, що в інтересах організації національної безпеки СБУ прийняла рішення заборонити громадянину РФ Кіркорову в'їзд на територію України на три роки. Заборона діє ще з 7 червня.

Кіркорову знову заборонили в’їзд в Україну
Відповідь від СБУ.

Також про це повідомив активіст Сергій Стеренко на своєму YouTube-каналі, посилаючись на документ від СБУ, отриманий від Стефаника.

Раніше російського співака за поданням СБУ вже вносили до переліку осіб, які представляють загрозу національній безпеці, але потім його звідти викреслили.

На момент написання новини артист не коментував рішення про заборону на в'їзд в Україну.

Що передувало

11 червня 2021 року СБУ надіслала листа Мінкульту з проханням включити Філіпа Кіркорова до переліку осіб, що становлять загрозу нацбезпеці України через його підтримку російської окупації Криму та пропагандистські концерти.

Зокрема 18 березня 2021 року співак виступив на концерті "Большой праздничный концерт в честь семилетия воссоединения Крыма с РФ", який відбувся за участі російського президента Володимира Путіна, тим самим підтримавши окупацію Криму.

Сам Кіркоров назвав внесення його до списку загроз "абсурдом" і подією, "якою треба пишатися".

"Деякі недалекі чиновники намагаються таким чином набрати собі бонусів, паразитуючи на лозунгах та націоналістичній пропаганді", — відреагував співак.

Кіркорову на три роки заборонили в’їзд в Україну

22 червня Кіркорова внесено до списку осіб, які загрожують національній безпеці України. Згідно з вимогами, після внесення особи до списку, на території України забороняється розповсюдження та демонстрування продукту за участю особи, яка опинилася у переліку.

Проте вже 27 червня на сайті відомства з'явилася оновлена версія "чорного" списку – прізвище артиста у ньому відсутнє.

Як пояснили у пресслужбі міністерства, з проханням про виключення Кіркорова з вказаного переліку до них звернулася Служба безпеки України. Однак причину у силовому відомстві не вказали.

У Мінкульті зауважили, що обидва накази, як про включення, так і скасування включення співака, видані на підставі відповідних листів СБУ.

У пресслужбі СБУ Суспільному пояснили, що ініціювали виключення російського співака зі списку загроз через наявність судових прецедентів.

Читайте також

На початок