На Прикарпатті тренують військовозобов’язаних і резервістів

На Прикарпатті тренують військовозобов’язаних і резервістів

На Прикарпатті тренують військовозобов’язаних і резервістів
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Другий день поспіль на Прикарпатті тривають збори військовозобов’язаних і резервістів Збройних сил України. У них беруть участь 154 людини, четверо з них вирішили підписати контракт на військову службу у резерві.

Військовослужбовцем у резерві відсьогодні став Любомир Долішній. У цивільному житті він працює хірургом у Долинській лікарні.

"Країна — у небезпеці, і кожен з нас повинен бути готовий виконати свій обов’язок її захищати. Мій брат є військовозобов’язаним, щоправда, ще за Радянського Союзу. Я ж два роки тому проходив місячні збори у Рівненській області", — розповідає Суспільному військовослужбовець у резерві Любомир Долішній.

На Прикарпатті тренують військовозобов’язаних і резервістів
У Старому Лисці відбуваються тренування військовозобов’язаних і резервістів. Суспільне Карпати

3 серпня під час зборів відпрацьовували стрільбу на полігоні у Старому Лисці. Це важлива навичка для резервістів, розповідає учасник тренування Андрій Мацьків.

"Серед нас є чимало бойових офіцерів, але багатьох із нас призвали з цивільного життя. Ми працюємо, перебуваємо в резерві, і не так часто доводиться використовувати зброю. Ми повинні бути готові у будь-який момент, не просто на словах, а ефективно, зі зброєю у руках, злагодженими діями захистити свій дім і Україну. Це мій обов’язок як батька", − говорить учасник зборів Андрій Мацьків.

На Прикарпатті тренують військовозобов’язаних і резервістів
Серед навиків, які відпрацьовують учасники зборів, — стрільба. Суспільне Карпати

Навчальні збори триватимуть до 8 серпня. Учасники тренуватимуться не тільки колективно, а й індивідуально.

"Індивідуальну підготовку бачимо на полігоні Національної гвардії, де проходять заняття з тактичної, медичної, вогневої підготовки. Відсьогодні стартують окремі тренування, які переростуть у спільні, а закінчаться командними. Під час них особовий склад (як управління батальйонів, так і бригади) навчиться керувати своїми підрозділами і виконувати обов’язки згідно з посадами", − каже т.в.о. командира військової частини бригади територіальної оборони Юрій Копадзе.

За його словами, така підготовка є регулярною для людей, які підписали контракт на військову службу у резерві. У разі потреби вони повинні одразу прибути у підрозділ територіальної оборони для виконання завдань командування.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок