СБУ викрила мережу інтернет-агітаторів. Серед них — посадовець підрозділу ДСНС на Закарпатті

СБУ викрила мережу інтернет-агітаторів. Серед них — посадовець підрозділу ДСНС на Закарпатті

СБУ викрила мережу інтернет-агітаторів. Серед них — посадовець підрозділу ДСНС на Закарпатті
. ФОТО: СБУ Закарпаття

Мережу інтернет-агітаторів викрили працівники Служби безпеки України. Серед них – посадовець підрозділу ДСНС у Закарпатській області. Про це 30 липня розповіла речниця обласного управління СБУ Ванда Мільо.

Також серед підозрюваних — жителі Київської, Одеської, Львівської та Вінницької областей. За словами Ванди Мільо, кіберфахівці встановили, що вони поширювали у соцмережах заклики до зміни меж держкордону та захоплення влади в Україні. Керували ними з Російської Федерації.

"Під час обшуків за місцями проживання викритої ворожої агентури правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності", — розповіла Ванда Мільо.

Читайте також: "Судитимуть чоловіка, який закликав до відокремлення Закарпаття від України".

Речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк каже: "Слідство встановило, що житель Тячівщини розмістив коментар під відеороликом в одній із соцмереж з публічними закликами до зміни меж державного кордону. Це підтвердили і висновки судово-лінгвістичної експертизи. Підозрюваний поширював думку про необхідність створення на території області окремої незалежної держави".

Катерина Хижняк додала: закарпатцю вже повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України).

Наразі Суспільне зателефонувало до пресслужби ДСНС, щоб дізнатися чи відсторонили посадовця від виконання обов'язків на період досудового розслідування. Вони пообіцяли прокоментувати пізніше.

Суспільне готове озвучити позицію підозрюваного чи сторони його захисту, якщо вони виявлять таке бажання та звернуться у редакцію в будь-який зручний спосіб.

Читайте нас у Telegram та Viber

На початок