Сесія міськради Запоріжжя не відбулася вшосте. Мітингарі вимагають розпуску депутатів цієї каденції

Сесія міськради Запоріжжя не відбулася вшосте. Мітингарі вимагають розпуску депутатів цієї каденції

Сесія міськради Запоріжжя не відбулася вшосте. Мітингарі вимагають розпуску депутатів цієї каденції
.

30 липня шоста спроба провести пленарне засідання 7-ої сесії Запорізької міськради провалилася через відсутність кворуму. Одночасно з цим, під будівлею міськради відбувся мітинг.

Про це повідомив кореспондент Суспільного Запоріжжя Герман Дубінін.

Засідання розпочалося об 11:05, в сесійній залі зареєструвалося 13 депутатів з 64-ох - представники партії Володимира Буряка "Єднання". Депутати від фракцій "ОПЗЖ", "Слуги народу", "Європейської Солідарності", "Партії Шарія" та "Нової політики" в сесійній залі не з'явилися, тому міський голова визнав сесію не повноважною.

Сесія запорізької міськради не відбулася вшосте

Зборам передував мітинг перед будівлею муніципалітету, в якому взяли участь близько сотні учасників. Вони закликали до розпуску чинного скликання депутатського корпусу. На мітингу виступили депутати від партії "Єднання". Від коментарів Суспільному учасники мітингу відмовилися.

Сесія запорізької міськради не відбулася вшосте

Кореспонденти Суспільного Запоріжжя намагалися отримати коментарі голів фракцій, чиї депутати відсутні були сьогодні у сесійній залі. За офіційними телефонами голів фракцій, що вказані на сайті міської ради, "ОПЗЖ" (Роман Таран) та "Партія Шарія" (Сергій Нікулін) не беруть слухавку, телефон голови фракції "ЄС" Константинова вимкнений, з головою фракції "Нова політика" Басовим, як повідомила його помічниця, можна зв'язатися через електронну пошту. Помічниця голови фракції "Слуга народу" Регіни Харченко повідомила, що та у відрядженні й зв'яжеться з нами згодом.

Як раніше повідомляло Суспільне, 23 квітня міський голова Володимир Буряк звільнив представника "Слуги народу" Анатолія Куртєва з посади секретаря міської ради. Після цього депутати усіх фракцій міської ради, окрім промерського "Єднання", бойкотують засідання.

26 липня Запорізький міський голова Буряк заявив, що звернувся до голови Верховної ради Дмитра Разумкова щодо невиконання обов'язків депутатами міськради. Він посилався Закон України "Про статус депутатів місцевих рад", який зобов'язує депутатів бути присутніми на пленарних засіданнях. Відмова від виконання депутатських обов’язків, згідно з законом, може бути підставою для дострокового припинення їхніх повноважень.

27 липня депутати міськради із фракції "Єднання" оголосили, що підтримають міського голову Володимира Буряка щодо дострокового припинення повноважень депутатів міськради 8-го скликання та перевиборів, якщо депутати інших п'яти фракцій не почнуть працювати.

Читайте також: Криза у Запорізькій міськраді: хроніка подій
На початок