Пожежі у Туреччині: Україна направляє до Анталії спецлітаки ДСНС

Пожежі у Туреччині: Україна направляє до Анталії спецлітаки ДСНС

Пожежі у Туреччині: Україна направляє до Анталії спецлітаки ДСНС
. ДСНС

Україна направляє два пожежні літаки Ан-32П Державної служби з надзвичайних ситуацій із групою забезпечення для гасіння лісових пожеж в Анталії.

Про це повідомляє пресслужба надзвичайників.

"30 липня два пожежні літаки ДСНС України вилітають до Туреччини для гасіння осередків лісових пожеж, що виникли 28 липня поблизу міста Манавгат (провінція Анталія) та поширилися на територію провінцій Османіє, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсін та Мугла", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі загальна площа пожеж складає понад 1 тис. 500 га. Внаслідок пожеж 4 особи загинуло та 183 особи постраждало, з них 58 осіб госпіталізовано, пошкоджено понад 100 приватних будинків та споруд. Рятувальними службами взято під контроль 36 осередків лісових пожеж, продовжується гасіння 20 осередків.

Читайте також: Перебої з електрикою, вітер з чорною сажею та голками. Що кажуть туристи про пожежу в Туреччині

"Для допомоги турецьким вогнеборцям Україна направляє два екіпажі пожежних літаків Ан-32П із групою забезпечення. Це досвідчені фахівці, які вже мають досвід роботи у гірських районах та залучалися раніше до ліквідації масштабних пожеж у Чорногорії, в Ізраїлі та Грузії", — пояснили у ДСНС.

Надзвичайники додали, що всього до гасіння пожеж, що ускладнюється сильним вітром та спекотною погодою, станом на 30 липня залучено понад 4 тис. осіб, 457 од. техніки та 35 повітряних суден.

Згодом у ДСНС повідомили, що літаки вже вирушили до Туреччини.

"Щойно наші пожежні літаки здійнялися у небо і вже за кілька годин допомагатимуть Туреччині боротися із вогнем", — зазначила пресслужба.

Що відомо

  • 28 липня у лісовому масиві у районі міста Манавгат, розташованому поблизу турецького курорту Анталія, спалахнула лісова пожежа. Влада почала евакуацію у частині населених пунктів.
  • 29 липня про нові осередки пожежі заявив міністр сільського і лісового господарства Бекір Пакдемірлі.
  • Згодом вогонь наблизився до популярних курортних міст Бодрум, Мармарис та Ічмелер. Жертвами вогню стали четверо людей.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок