Пожежі у Туреччині: боротьба з вогнем триває, кількість загиблих зросла

Пожежі у Туреччині: боротьба з вогнем триває, кількість загиблих зросла

Пожежі у Туреччині: боротьба з вогнем триває, кількість загиблих зросла
. AP

Лісові пожежі, які спалахнули у Туреччині 28 липня поблизу міста Манавгат, наблизилися до популярних курортних міст Бодрум, Мармарис та Ічмелер. Жертвами вогню стали четверо людей.

Як повідомляє CNN Turk, станом на ранок 30 липня, лісові пожежі тривають у восьми різних провінціях країни. Від полум’я постраждали у низці міст, зокрема в Анталії, Адані та Османії.

"Три людини загинули у Манавгаті і одна людина в Мармарисі. У низці районів пожежі взяли під контролем, однак у деяких районах продовжується боротьба з вогнем", — йдеться у повідомленні.

Зокрема через поширення вогню проводять евакуацію населення із сільських районів поблизу Османії. Їх тимчасово перемістили до району Бозбурун.

Пожежами пошкоджено близько 10 будинків у курортному Мармарисі, де надзвичайники намагаються взяти під контроль вогонь. А ось на курорті Ічмелер для гасіння вогню залучили гелікоптери. Водночас відпочивальників, яким міг загрожувати вогонь, евакуювали. Також у низці населених пунктів через пожежі фіксуються перебої з електроенергією.

Нові осередки пожеж

Як повідомляє Anadolu, 29 липня про нові осередки пожежі заявив міністр сільського і лісового господарства Бекір Пакдемірлі.

"Ми відповідаємо на лісову пожежу в Мармарисі за допомогою 30 пожежних розрахунків, 5 гелікоптерів і літака. Ми молимося за героїв", – розповів він.

За даними Hurriyet, також вогонь підійшов впритул до міста Бодрум.

В Управлінні з надзвичайних ситуацій Туреччини розповіли, що через пожежі загинули вже троє людей.

"В результаті пожежі в Манавгаті загинули три наших громадянина. Також постраждали 122 людини, 58 з них надається медична допомога", – повідомляє Sozcu.

Губернатор провінції Мугла Орхан Тавли зазначив, що рятувальні служби намагаються стримати поширення вогню. За його словами, влада проводить евакуацію у частині населених пунктів.

Суспільне звернулося по коментар щодо ситуації з українськими туристами у Туреччині до Міністерства закордонних справ, однак поки що не отримало відповіді.

Що відомо

  • 28 липня у лісовому масиві у районі міста Манавгат, розташованому поблизу турецького курорту Анталія, спалахнула лісова пожежа. Влада почала евакуацію у частині населених пунктів.
  • Прессекретар консульства України в Анталії Сергій Каян повідомив Суспільному, що серед евакуйованих – лише місцеві жителі, українці по допомогу не зверталися.
  • Для гасіння пожежі уряд залучив 19 гелікоптерів, 6 бульдозерів та один літак, а також мобілізував понад 400 людей, серед яких рятувальники та лісники із 12 провінцій країни.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок