Зеленський позбавив стипендій олімпійців, яких спіймали на допінгу

Зеленський позбавив стипендій олімпійців, яких спіймали на допінгу

Зеленський позбавив стипендій олімпійців, яких спіймали на допінгу
. Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський скасував виплату стипендій для олімпійських спортсменів, позбавлених нагород через вживання допінгу.

Відповідний указ №332/2021 оприлюднений на сайті Офісу президента.

"Позбавити Давидову Наталію Анатоліївну, Коробку Ольгу Василівну, Торохтія Олексія Павловича державної стипендії, призначеної указом президента України", – йдеться у повідомленні.

Водночас президент відновив виплату стипендій спортсменам Георгію Вадимовичу Погосову та Інні Василівні Фроловій, позбавлених виплат указами у 2014 та 2009 роках.

Чим відомі спортсмени

Важкоатлетки Наталія Давидова та Олена Коробка брали участь у літніх Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні, де завоювали бронзову та срібну медалі. Однак обидві спортсменки були позбавлені нагород у 2016 році через позитивні допінг-проби.

Олексій Торохтій здобув золоту медаль у важкій атлетиці на Олімпійських іграх у Лондоні у 2012 році у ваговій категорії до 105 кілограмів. Його позбавили нагороди у 2019 році після публікації результатів повторної перевірки його допінг-проби, взятої на Олімпіаді 2012 року.

Георгій Погосов – радянський та український фехтувальник, золотий призер Олімпіаді в Барселоні 1992 року та срібний призер Олімпіади в Сеулі 1998 року.

Інна Фролова – срібна призерка в академічному веслуванні Олімпіади у Сеулі у 1998 році та Олімпіади в Атланті у 1996 році.

Що відомо

  • Перед стартом легкоатлетичних змагань на Олімпіаді-2020 у Токіо стало відомо про відсторонення трьох українських спортсменів.
  • Змагання на Олімпійських Іграх мають пропустити Михайло Гаврилюк, Назар Коваленко та Наталя Пироженко-Чорномаз.
  • Гімнаста Олега Верняєва дискваліфікували на чотири роки через позитивний допінг-тест.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок