Еліна Світоліна програла у півфіналі та зіграє в матчі за "бронзу" Олімпіади-2020

Еліна Світоліна програла у півфіналі та зіграє в матчі за "бронзу" Олімпіади-2020

Еліна Світоліна програла у півфіналі та зіграє в матчі за "бронзу" Олімпіади-2020
. AP

Зробити ще один камбек на турнірі українці виявилося не до снаги.

Українська тенісистка Еліна Світоліна не пройшла у фінал олімпійського турніру з тенісу в Токіо. У двох сетах Світоліна поступилася чеській тенісистці Маркеті Вондрушовій.

Лідерка збірної України з тенісу в Токіо оновила найкращий результат в кар'єрі на Олімпійських Іграх. Світоліній вдалося вийти у півфінал, що означало для неї можливість поборотися за нагороди на Олімпіаді.

Для того, щоб виграти медаль Олімпійських Ігор, Світоліній потрібно виграти хоча б один із двох матчів. Першу спробу українка не використала, поступившись у півфіналі Маркеті Вондрушовій.

Світоліна чотири рази грала проти Вондрушової, вигравши у чешки три поєдинки. За винятком останнього у вересні 2020 року в Римі - Маркета перемогла Еліну в двох сетах. У Токіо Вондрушовій вдалося нанести Світоліній другу поспіль поразку в особистих зустрічах.

На старті першого сету Світоліна та Вондрушова обмінялися брейками. Але згодом чешка вийшла вперед - за рахунку 2:2 вона зробила ще один брейк на подачі українки, після чого втримала перевагу та виграла перший сет.

Друга партія розпочалася для Світоліної також непросто. Вондрушова використала брейк-поїнт у другому геймі, після чого виграла ще один та вийшла вперед - 3:0.

Еліна намагалася відігратися та вкотре на турнірі в Токіо зробити камбек. Проте чеська тенісистка діяла майже безпомилково та втримала перевагу, довівши справу до перемоги в другому сеті та матчі.

Матч між Світоліною та Вондрушовою тривав 1:06 години. Еліна припустилася 15 невимушених помилок, чешка - всього п'яти.

Олімпіада-2020. Одиночний турнір, жінки. Півфінал

Еліна Світоліна (Україна, 4) - Маркета Вондрушова (Чехія) 0:2 (3:6, 1:6)

Що означає результат Еліни Світоліної

  • Попри поразку, Світоліна проведе ще один матч на Олімпійських Іграх. Вона боротиметься за бронзову медаль.
  • Суперницею Світоліної стане представниця Казахстану Єлєна Рибакіна, яка програла в іншому півфіналі швейцарці Белінді Бенчіч.
Читайте також: Визначилася перша фіналістка тенісного турніру Олімпіади-2020
  • Якщо Світоліна переможе у Рибакіної та встановить новий рекорд України на Олімпіадах у тенісі.

Що далі

  • Субота, 31 липня. Матч за третє місце Еліни Світоліної та Єлєни Рибакіної.
На початок