Фальшиві посвідчення та дипломи: у Кам'янці викрили друкарню з виготовлення підробок

Фальшиві посвідчення та дипломи: у Кам'янці викрили друкарню з виготовлення підробок

Фальшиві посвідчення та дипломи: у Кам'янці викрили друкарню з виготовлення підробок
. Фото: Поліція

У місті Кам'янець-Подільський, що на Хмельниччині правоохоронці викрили групу осіб, які виготовляли фальшиві документи. У друкарні з виготовлення підробок поліцейські виявили дипломи, різноманітні посвідчення, мокрі печатки різних установ, а також сертифікати про вакцинування від COVID-19 та негативні результати ПЛР-тестів.

Про це повідомляє управління комунікації Національної поліції України.

За їхньою інформацією, організатором виявився 31-річний чоловік. Також до "роботи" він долучив двох спільників.

Фото: Поліція
Фото: Поліція. Фото: Поліція

"Встановлено, що зловмисники облаштували в місті Кам’янець-Подільський друкарню з виготовлення підробок. Фігуранти друкували дипломи про вищу та середню спеціальну освіту різних навчальних закладів. Після проведення обшуків за місцем проживання фігурантів та у виробничих приміщеннях вилучили гроші, журналістські посвідчення, а також дипломи за спеціальністю – журналіст. Окрім того, виявили  мокрі печатки різних міністерств, медичних закладів, приватних лабораторій", - повідомили у поліції.

Фото: Поліція
Фото: Поліція. Фото: Поліція

Додають, продаж  фальшивих  документів зловмисники здійснювали через інтернет-платформу оголошень та в соціальних мережах.

Після обшуків правоохоронці вилучили записи, комп’ютерну техніку, на якій містилося програмне забезпечення для виготовлення документів зі зразками дипломів та всі підроблені документи.

За даним фактом проводиться розслідування за частиною 1 статті 199Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів Кримінального кодексу України.

Наразі організатора затримано. Вирішується питання про оголошення йому підозри.

Правоохоронці проводяться подальші процесуальні заходи, спрямовані на документування злочинної діяльності всіх фігурантів.

Читайте також

На початок