"Саме потрапляння на Ігри – перемога". Українські гімнасти – про командний фінал Олімпіади-2020

"Саме потрапляння на Ігри – перемога". Українські гімнасти – про командний фінал Олімпіади-2020

Ексклюзивно
"Саме потрапляння на Ігри – перемога". Українські гімнасти – про командний фінал Олімпіади-2020
. НОК

Гімнасти оцінили особисті й командні результати першого фіналу Токіо-2020.

Чоловіча збірна України у складі Ігоря Радівілова, Петра Пахнюка, Іллі Ковтуна та Євгена Юденкова, посіла сьоме місце в командному багатоборстві зі спортивної гімнастики.

Під час виступів у командному фіналі українці припустилися кількох помилок. Ілля Ковтун, виконуючи вправи на брусах, а Петро Пахнюк - на коні.

Українським гімнастам вдалося покращити результат Олімпіади-2016, посівши сьоме місце. Але бронзовим призерам Токіо-2020 Китаю українці програли понад 15 балів.

Читайте також: Україна - сьома у фіналі командного багатоборства Олімпіади-2020 зі спортивної гімнастики

Після завершення змагань українці підбили підсумки виступів в інтерв'ю Суспільному. Єдиний український гімнаст, який у Токіо пробився одразу до двох особистих фіналів, Петро Пахнюк зізнався, що на повну ввімкнув режим командного гравця, але ідеально виступити все одно не вийшло.

"Чесно, хотів викластись на 100%, працював на команду. Та це спорт: не все виходить. Нам важко боротись за першу трійку. Ми знали, що у вісімці кілька команд можемо пройти. У кваліфікації були восьмими, зараз – сьомими. Я все одно вважаю це достойним результатом".

Для 17-річного Іллі Ковтуна, який цього року здобув "бронзу" на своєму дебютному чемпіонаті Європи, такі масштабні змагання досі є чимось новим, і емоції даються взнаки.

"Олімпійські ігри – це дуже хвилююче. Це лиш другий мій серйозний старт, – поділився Ілля. – Припустилися деяких помилок, але, в принципі, пройшли непогано".

Читайте також: Найстарша гімнастка в історії Олімпіад завершила кар'єру після Токіо-2020

Натомість інший дебютант Олімпійських ігор, 28-річний Євген Юденков, тішиться тим, що взагалі зміг приїхати до Токіо.

"Для мене саме потрапляння на ці Олімпійські ігри – величезна перемога в житті, – підсумував Євген після свого останнього виступу в Токіо. – Я піднявся на нову сходинку. Я дуже щасливий. Це величезний досвід, і я радий, що його отримав".

Що далі

  • Середа, 28 липня, 13:15. Особисте багатоборство (Петро Пахнюк, Ілля Ковтун)
  • Вівторок, 3 серпня, 11:00. Паралельні бруси (Петро Пахнюк)

Де дивитися Олімпіаду-2020

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Ігор-2020 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Дивитися Олімпіаду-2020 на сайті Суспільне Спорт

Для перегляду Олімпіади-2020 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок