На Хмельниччині пояснили заяву Ляшка щодо непрацюючих пунктів щеплень

На Хмельниччині пояснили заяву Ляшка щодо непрацюючих пунктів щеплень

На Хмельниччині пояснили заяву Ляшка щодо непрацюючих пунктів щеплень
. УНІАН

На Хмельниччині наразі усі 80 пунктів щеплення від COVID-19 працюють та забезпечені достатньою кількістю вакцини для імунізації усіх охочих.

Так Суспільному прокоментував інформацію міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, яку він опублікував на своїй Фейсбук-сторінці, про роботу 28 з 80 відкритих на Хмельниччині пунктів щеплення директор департаменту охорони здоров'я Хмельницької ОДА Олександр Завроцький.

За його словами, в області відкрито 80 пунктів щеплення від COVID-19, але в електронній системі МОЗу відображаються статистичні дані лише по тих пунктах, де впродовж дня були зроблені щеплення.

"Це не означає, що решта пунктів були закриті на замок. Просто цього дня, за який бралися статистичні дані міністром охорони здоров'я, до прикладу, не було бажаючих отримати щеплення. Також, чи робиться щеплення в пункті, залежить від того, чи наявна у ньому вакцина, як організована його робота, а це вже відповідальність центрів ПМСД. Одним словом, Міністерство охорони здоров’я отримує аналітичну інформацію щодо кількості щеплень у кожному пункті щеплення щоденно. Отже, того дня вони оперативно отримали інформацію, що щеплення були зроблені саме у 28 із 80 пунктів щеплення, відкритих на Хмельниччині. Хочу зазначити, що наразі вакцина розвезена в усі 80 пунктів щеплення й інформація про її використання має щоденно оперативно вноситися в систему", - каже Олександр Завроцький.

Посадовець додає, що, крім того, облдержадміністрація та департамент охорони здоров’я планують додатково здійснити перевірку фактичної роботи пунктів щеплення.

За словами Олександра Завроцького, скарг від жителів області на те, що на пункті щеплення чи у Центрі масової вакцинації їм відмовили у щепленні, до департаменту охорони здоров'я Хмельницької ОДА не надходило. Також він каже, що відсьогодні, 22 липня, з початком п'ятого етапу вакцинації, отримати щеплення як на пунктах щеплення, так і у Центрах масової вакцинації може кожен охочий незалежно від того, чи був він зареєстрований у додатку "Дія", та місця реєстрації.

Що відомо

  • На Хмельниччині відзавтра ,22 липня, щоденно працюватимуть чотири Центри масової вакцинації проти COVID-19. Ще один Центр у Старокостянтинові готовий розпочати роботу, але очікує отримання вакцини.
На початок