Візит Зеленського до Вашингтона запланований на 30 серпня – Білий дім

Візит Зеленського до Вашингтона запланований на 30 серпня – Білий дім

Офiцiйно
Візит Зеленського до Вашингтона запланований на 30 серпня – Білий дім
Будівля Білого дому у Вашингтоні, США. AP

Офіційний візит президента України Володимира Зеленського до Вашингтону та зустріч з президентом США Джозефом Байденом відбудеться 30 серпня.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

"Президент Байден з нетерпінням чекає вітання Президента України Володимира Зеленського в Білому домі 30 серпня 2021 року. Цей візит підтвердить непохитну підтримку США суверенітету та територіальній цілісності України в умовах агресії Росії на Донбасі та в Криму, нашої тісної співпраці у питаннях енергетичної безпеки та підтримки зусиль Президента Зеленського щодо боротьби з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на спільних демократичних цінностях", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв речник Володимира Зеленського Сергій Никифоров, одним з предметів премовин стане питання гарантій енергетичної безпеки України після досягнення американсько-німецької угоди щодо газогону "Північний потік-2".

"Більш конкретну про позицію американської сторони ми сподіваємося почути від президента Джо Байдена під час візиту президента Зеленського до США", — зазначив Никифоров.

Що відомо

  • 7 червня Володимир Зеленський провів розмову із президентом США Джозефом Байденом. Байден запросив Зеленського відвідати Сполучені Штати цього літа.
  • Білий дім та Офіс президента України опублікували різні версії розшифровки телефонної розмови Джозефа Байдена та Володимира Зеленського. Пізніше українська сторона виправила пресреліз, а президент закликав журналістів "дивитися не на слова, а на вчинки".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок