В ОПУ найближчими днями назвуть дату візиту Зеленського до США

В ОПУ найближчими днями назвуть дату візиту Зеленського до США

Доповнено
В ОПУ найближчими днями назвуть дату візиту Зеленського до США
. Роксолана Бичай / Суспільне

Найближчими днями стане відома дата візиту президента Володимира Зеленського до США, під час якого український гарант зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом.

Про це заявив 16 липня речник президента Сергій Никифоров.

"Зараз усі узгодження та приготування вже на фінальній стадії. Я сподіваюся, що найближчими днями або я, або Офіс президента - вже зможемо повідомити вам і дату, і програму майбутнього візиту. А поки чекаємо", — зазначив речник.

За його словами, в ОП стежили за підписанням "Вашингтонської декларації" між президентом США Джозефом Байденом і Ангелою Меркель і сподіваються, що на ФРН і США залишаться "вірним своїм деклараціям" щодо твердження про боротьбу з несправедливістю і нерівністю у світі.

Читайте також: Німеччина зацікавлена в тому, щоб Україна залишалася транзитером – Меркель

"Більш конкретну про позицію американської сторони ми сподіваємося почути від президента Джо Байдена під час візиту президента Зеленського до США", — зазначив Никифоров.

Читайте також: Про що говоритиме Зеленський з Байденом у Білому домі. Відповідає голова МЗС

Що відомо

  • 7 червня Володимир Зеленський провів розмову із президентом США Джозефом Байденом. Байден запросив Зеленського відвідати Сполучені Штати цього літа.
  • Білий дім та Офіс президента України опублікували різні версії розшифровки телефонної розмови Джозефа Байдена та Володимира Зеленського. Пізніше українська сторона виправила пресреліз, а президент закликав журналістів "дивитися не на слова, а на вчинки".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок