Негода на Полтавщині: знеструмлені населені пункти та повалені дерева

Негода на Полтавщині: знеструмлені населені пункти та повалені дерева

Негода на Полтавщині: знеструмлені населені пункти та повалені дерева
. ДСНС України в Полтавській області

За добу в Полтавській області через негоду знеструмило майже 200 населених пунктів. Це найбільше серед областей України. Крім того, рятувальники розпилювали дерева, які упали на місцеві дороги, розповіла Суспільному речниця надзвичайників Полтавщини Світлана Рибалко.

Протягом 20 та 21 липня на Полтавщині через грози та пориви вітру знеструмило 194 населені пункти. Це в усіх чотирьох районах Полтавщини: Полтавському, Миргородському, Кременчуцькому та Лубенському..

Станом на 10:00 21 липня повністю знеструмленими на Полтавщині залишаються 154 населені пункти. Такі дані Суспільному надала речниця "Полтаваобленерго" Ірина Назарок. Зокрема:

  • Кременчуцький район: 60 населених пунктів знеструмлені повністю, десять – частково;
  • Полтавський район: 41 населений пункт знеструмлений повністю, три – частково;
  • Миргородський район: 29 населених пунктів знеструмлені повністю, сім – частково.
  • Лубенський район: 24 населених пунктів знеструмлені повністю, п’ять – частково.

За словами Ірини Назарок, відновити електропостачання планують до кінця дня. Над цим працюють 107 ремонтних бригад філій "Полтаваобленерго".

У Полтавській області рятувальники 13 разів виїздили прибирати повалені дерева. Вони перегороджували дороги місцевого значення у Чутовому, Кременчуці та в Миргородському районі, розповіла речниця надзвичайників Полтавщини Світлана Рибалко.

Негода на Полтавщині: знеструмлені населені пункти та повалені дерева
Рятувальники прибирають дерево, яке впало на проїзну частину дороги на Полтавщині. ДСНС України в Полтавській області

У Полтаві до відділу оперативного реагування міськради щодо падіння дерева була одна заявка. Про це Суспільному розповів начальник відділу Роман Широких. Поблизу зупинки громадського транспорту «Вулиця Героїв-Чорнобильців» гілка дерева впала на кабель електромережі. Через це повалився бетонний стовп. Нині на місці працюють комунальники.

Що відомо:

  • Через погіршення погодних умов на території України 21 липня низка поїздів "Укрзалізниці" курсуватимуть із запізненням.
  • Загалом через негоду в Україні без електричного струму лишилися 838 населених пунктів.
На початок