До 2 мільярдів євро. Німеччина оцінила збитки від повеней

До 2 мільярдів євро. Німеччина оцінила збитки від повеней

До 2 мільярдів євро. Німеччина оцінила збитки від повеней
. AP

Потужні повені, яких минулого тижня зазнала західна Німеччина, завдали збитків на суму близько двох мільярдів євро.

Таку оцінку наводить Федеральне міністерство транспорту, повідомляє Bild. При цьому з них лише 1,3 мільярда євро становлять збитки, завдані залізниці.

"Згідно з внутрішніми оцінками міністерства, на залізниці Німеччини збиток склав 1,3 мільярда євро – багато ділянок залізничного полотна зруйновані або змиті. У деяких містах підтоплені вокзали і їх використання стало неможливим", – йдеться у повідомленні.

Як зазначає Main-Spitze, деякі зі зруйнованих колій доведеться будувати наново.

"Після повені у Північному Рейні-Вестфалії та Рейнланд-Пфальці серйозне пошкодження залізничної колії стає все більш і більш очевидним: сім регіональних транспортних маршрутів були настільки сильно зруйновані водою, що їх доведеться будувати заново або капітально ремонтувати", – пише видання.

Читайте також: Затоплені будинки, зниклі люди та "відрізані" села. Що про повінь у Німеччині кажуть очевидці

За інформацією Deutsche Bahn, на ремонт і відновлення залізниці підуть тижні і місяці. Загалом ушкоджень зазнала залізниця завдовжки близько 600 кілометрів.

При цьому Der Tagesspiegel зазначає, що на значні збитки також чекають страхові компанії.

"За попередніми оцінками експертів, німецьким страховикам доведеться виплатити мільярди доларів в якості компенсації збитків після повеней на заході і півдні країни", – пише видання.

Голова Німецького союзу страховиків в інтерв’ю Rheinische Post заявив, що у короткостроковій перспективі 2021 рік може перетворитися на один із найбільш руйнівних для галузі за останній час.

Що відомо

  • 11 липня у Німеччині розпочалися сильні дощі через циклон "Бернд", який обрушився на центральну Європу. Зливи призвели до повені та значних руйнувань на заході країни, а також у Бельгії.
  • Найбільше від повеней постраждали західні німецькі федеральні землі Північний Рейн-Вестфалія і Рейнланд-Пфальц.
  • Станом на 19 липня повідомлялось про понад 180 загиблих у Німеччині та Бельгії.
  • Місцева влада закликала мешканців кількох населених пунктів залишити домівки через неконтрольований вихід з берегів водойм. Також залізнична компанія Deutsche Bahn закликали пасажирів оминати Північний Рейн-Вестфалію через призупинене залізничне сполучення на багатьох ділянках.
  • Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що шокована "сюрреалістичними руйнуваннями", обумовленими потужними повенями, яких зазнала Німеччина минулого тижня.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок