12 загиблих та тисячі евакуйованих. У Китаї сталася потужна повінь

12 загиблих та тисячі евакуйованих. У Китаї сталася потужна повінь

12 загиблих та тисячі евакуйованих. У Китаї сталася потужна повінь
. CGTN

У центральних регіонах Китаю через рясні дощі сталася повінь, жертвами якої стали щонайменше 12 людей. Влада евакуювала понад 100 тисяч мешканців затоплених районів.

Про це повідомляє BBC.

Зокрема, через стихійне лихо постраждало більше десятка міст, розташованих у провінції Хенань, включно зі столицею провінції Чженчжоу.

За даними The Guardian, кілька людей загинули через підтоплення метро міста Чженчжоу. При цьому кілька сотень пасажирів підземки вдалося врятувати. Для того, щоб дістати їх із затопленого метрополітену, довелося розрізати вагони.

Також вода затопила один із дитячих садків міста Чженчжоу. На той момент там перебували півтори сотні дітей та вихователів.

Негода у Китаї розпочалася 17-18 липня із потужних злив. 20 липня погода погіршилася, що призвело до повені. В інтернеті з’являлися повідомленні про машини та людей, яких зносило потоками води.

Кілька дамб та водосховищ опинилися під загрозою перевищення рівнів води. За словами офіційних осіб, у дамбі, розташованій у місті Лоян утворився 20-метровий пролом. Китайська влада мобілізувала солдат для проведення робот із відводу річок, що вийшли з берегів. Також були припинені польоти і рух поїздів у багатьох частинах провінції Хенань.

Керівник Китаю Сі Цзіньпін заявив, що ситуація із повенями в країні є надзвичайно серйозною. Він додав, що повені призвели до значних людських жертв та завдали економічних збитків.

Що відомо

  • У Німеччині 11 липня розпочалися сильні дощі через циклон "Бернд", який обрушився на центральну Європу. Зливи призвели до повені та значних руйнувань.
  • На заході Німеччини та у Бельгії через стихійне лихо загинули понад 180 людей. Найбільше від повеней постраждали західні німецькі федеральні землі Північний Рейн-Вестфалія і Рейнланд-Пфальц.
  • Місцева влада закликала мешканців кількох населених пунктів залишити домівки через неконтрольований вихід з берегів водойм. Також залізнична компанія Deutsche Bahn закликали пасажирів оминати Північний Рейн-Вестфалію через призупинене залізничне сполучення на багатьох ділянках.

Читайте також

Затоплені будинки, зниклі люди та "відрізані" села. Що про повінь у Німеччині кажуть очевидці

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок