В Іспанії добудували найвищий житловий будинок в ЄС. На це пішло 17 років

В Іспанії добудували найвищий житловий будинок в ЄС. На це пішло 17 років

В Іспанії добудували найвищий житловий будинок в ЄС. На це пішло 17 років
. Marseille News

На іспанському курорті Бенідорм (Валенсія) завершили будівництво найвищого житлового будинку в Європейському Союзі, який має 187 метрів заввишки й 47 поверхів.

Як пише The Guardian, хмарочос Intempo будували 17 років. Видання зазначає, що Бенідорм — один з найпопулярніших курортних напрямків Європи, особливо серед британців.

Вежі-близнюки Intempo також мають найшвидший ліфт в Іспанії, який підіймається зі швидкістю 4,2 метра в секунду і може піднятися на верхній поверх за 52 секунди. Вежі пов'язані нагорі ромбоподібною структурою, де ціна пентхауса становить близько 2 мільйонів євро. В інших місцях ціни починаються від 257 тисяч євро.

За словами компанії Uniq Residential, яка продає будинки у хмарочосі, 100 з 256 квартир Intempo були попередньо продані. Близько 60% купили іспанців, інші продані квартири купили росіяни, скандинави, німці та бельгійці. Водночас британці, які складають 40% відвідувачів Бенідорму, квартири не купували.

Зазначається, що Intempo побудований у тій частині муніципалітету, де живуть забезпечені іспанці та туристи. Там же знаходиться і популярний пляж Поніенте.

Intempo
Intempo. valencian.es

Пандемія COVID-19 значно вдарила по економіці Бенідорму та Іспанії загалом, адже країна отримує від туризму значну частину прибутку.

Intempo будували 17 років і за цей час хмарочос змінив кількох власників. Його нинішнім власником є фонд SVPGlobal, який заплатив 60 млн євро за придбання боргів будівлі у Sareb, — так званого "поганого банку", створеного для виведення десятків тисяч незавершених об'єктів нерухомості після обвалу на ринку нерухомості в Іспанії у 2008 році. SVPGlobal вважає, що відкриття хмарочоса стане ключовим кроком до "перетворення Бенідорму на Маямі на Середземному морі".

Що відомо

  • Іспанія з 7 червня відкрила свої кордони для вакцинованих туристів не лише з ЄС, але й з усього світу. Єдина умова — завершити повний цикл щеплення за 14 днів до в'їзду в країну.
  • Станом на середину липня понад 50% жителів Іспанії пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.
  • Іспанія скасовує обов'язкове носіння масок на відкритому повітрі з 26 червня. Послаблення карантинних заходів пов'язане з високими темпами вакцинації.

Читайте також

Китай заборонив будувати хмарочоси вищі за 500 метрів

У Берліні побудують найвищий дерев'яний хмарочос у світі

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок