У частині Харкова оголосили карантин через сказ тхора

У частині Харкова оголосили карантин через сказ тхора

У частині Харкова оголосили карантин через сказ тхора
. Суспільне Харків

У домашнього тхора у Харкові виявили сказ. Частина Немишлянського району міста — на карантині.

Тхір жив у родині з трьох людей, одного з них тварина вкусила, розповів Суспільному телефоном головний ветеринарний інспектор регіону Дмитро Волошко.

"Тварина хворіла, родина звернулася до приватної лікарні. Ветлікар оглянув тхора та сказав, що допомогти не може, тому що тхір вже у стані коми. Через 15 хвилин він помер. Ветлікар порадив звернутися до лабораторії для діагностики, щоб виключити сказ. Люди відвезли тварину до лабораторії, де й діагностували сказ", — сказав Волошко.

За даними Харківської міської ради, тхір жив у квартирі в провулку Снігурівському, 9. Тварина вкусила власника, коли той намагався йому допомогти. 16 липня тхір вмер. Родина звернулася до травмпункту.

"Зараз контактні особи знаходяться на лікуванні у Харківській міській лікарні №2 та у Харківській обласній дитячій клінічній лікарні №1", — йдеться у повідомленні міськради.

Кого саме вкусила тварина, кількість травмованих та їхній вік, у міськраді не уточнили.

Через випадок сказу комісія запровадила карантин у частині Немишлянського району, обмеженій вулицею Харківських Дивізій, Московським проспектом, бульваром Богдана Хмельницького, вулицею Танкопія. Ветлікарі обходитимуть будинки у районі та рекомендуватимуть щепити тварин від сказу.

Читайте також

В екопарку Харкова реабілітують збиту на окружній косулю

На початок