На тимчасового президента Малі скоєний замах

На тимчасового президента Малі скоєний замах

На тимчасового президента Малі скоєний замах
. keystone-sda.ch

У Малі тимчасового президента Ассімі Гоїту, який очолює країну з 24 травня, намагалися вбити за допомогою ножа.

Про це повідомляє BFM TV.

"Двоє людей намагалися вранці у вівторок (20 липня – ред.) завдавати удар президенту перехідного періоду в Малі під час мусульманського обряду Курбан-байрам, свята жертвопринесення, у Великій мечеті міста Бамако", – йдеться у повідомленні.

Представники президента підтвердили інформацію лише про одного учасника замаху.

"Ми проводимо розслідування. Щонайменше одна людина сьогодні спробувала напасти на президента з ножем у Великій мечеті в Бамако", – повідомила пресслужба президента Малі.

Інформацію про замах також підтвердив міністр у справах релігій Мамаду Коне. При цьому настоятель мечеті Латус Туре повідомив, що нападник, яким виявився молодий чоловік, намагався вбити президента після молитви, коли той збирався принести у жертву вівцю з нагоди Курбан-байраму.

За даними ЗМІ, президента шпиталізували до лікарні, проте він перебуває у нормальному стані здоров’я.

28 серпня 2020 року президент Малі Ібрагім Бубакар Кейта у прямому ефірі зрікся влади після того, як у столиці країни Бамако військові розпочали державний переворот. Одягнений у хірургічну маску Кейта виступив у прямому ефірі на державному телебаченні невдовзі після затримання його військовими.

Що відомо

  • У ніч із 6 на 7 липня 53-річний президент Гаїті Жовенель Моїз загинув від вогнепальних поранень внаслідок нападу злочинців, які проникли в його резиденцію. ЗМІ спочатку повідомили, що жертвою нападу також стала його дружина, однак згодом офіційні джерела заявили, що вона шпиталізована до лікарні.
  • За даними поліції, серед найманців були 26 колумбійців та двоє американців гаїтянського походження.
  • Двоє громадян США гаїтянського походження, яких затримали за підозрою у вбивстві, заявили, що напад на резиденцію глави держави спланував іноземець на ім'я Майк.
  • Поліція Гаїті повідомила про арешт лікаря, якого вважають підозрюваним в організації вбивства президента.
  • Поліція Колумбії заявила, що вбити президента Гаїті наказав, ймовірно, колишній співробітник міністерства юстиції Гаїті Джозеф Фелікс Бадіо.
  • Після вбивства президента Гаїті Рада міністрів країни ухвалила рішення проголосити на території країни "стан облоги".
  • Сенат Гаїті призначив голову верхньої палати парламенту Жозефа Ламбера тимчасовим президентом країни.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок