Жіночу збірну Норвегії з гандболу оштрафували через відмову вдягати бікіні. Що про це відомо

Жіночу збірну Норвегії з гандболу оштрафували через відмову вдягати бікіні. Що про це відомо

Жіночу збірну Норвегії з гандболу оштрафували через відмову вдягати бікіні. Що про це відомо
. @amalieskram

У федерації знали про штраф, але все одно відмовилися виконувати вимоги.

Норвезьку федерацію з пляжного гандболу оштрафували на 1500 євро через відмову представниць жіночої команди вдягати бікіні. Про це зазначається у пресрелізі Європейської федерації з гандболу.

Інцидент відбувся під час чемпіонату Європи з пляжного гандболу. На ньому щодо екіпірування жінок діють правила, які передбачають, що гандболістки мають бути одягнені в бікіні під час матчів.

"Жінки повинні носити бікіні, де зверху має бути одягнутий спортивний топ. Нижня частина бікіні має бути не більше, ніж 10 сантиметрів з обох боків", - зазначається у правилах організації.

Проте у Норвегії вирішили піти всупереч цим правилам. І відмовитися від бікіні.

Що трапилося?

Тривалий час норвезька асоціація з пляжного гандболу зверталася до Європейськогої федерації, протестуючи проти вимог щодо одягу. Перед чемпіонатом Європи вони планували висловити свій протест відкрито та вийти на гру в панчохах.

На чемпіонаті Європи норвезька команда дійшла до півфіналу. Проте вийти у фінал не змогла.

Наостанок норвежки зіграли матч за третє місце проти Іспанії. І вийшли на гру у коротких шортах.

Тренер збірної Норвегії Валері Ніколя пояснив, що подібне рішення пов'язане з тим, що його гравчині відчували себе незручно у бікіні, зокрема під час руху.

"Гравчині сказали мені, що їм незручно [у бікіні]. Вони відчувають себе оголеними і що на них дивляться. Це ж спорт, де потрібно багато рухатися, а бікіні у цьому заважають", - сказав тренер.

Попри ці пояснення, Європейська федерація гандболу вирішила покарати норвежок штрафом у розмірі 1500 євро. Розмір покарання визначили, зважаючи на кількість гравчинь, які відмовилися одягати бікіні - 150 євро штрафу отримала кожна гандболістка.

При цьому самі норвежки наголосили, що були готові грати так з самого початку. Однак тоді їм погрожували дискваліфікацією зі змагань.

"Спочатку нам повідомили про штраф у розмірі 50 євро за матч, у такому разі ми мали заплатити 4850 євро. Ми погодилися. Проте перед грою нам сказали, що дискваліфікують, якщо гратимемо у такому вигляді. Були змушені одягати бікіні", - сказала норвезька пляжна гандболістка Катінка Гальтвік.

У Європейській федерації гандболу звинувачення норвежок відхиляють. І стверджують, що серед покарань норвезької асоціації питання дискваліфікації не розглядалося.

Що відомо

  • Норвежки посіли четверте місце на Євро з пляжного гандболу. У матчі за третє місце вони поступилися Іспанії з рахунком 0:2.
  • Чемпіонками Європи-2021 з пляжного гандболу стали німкені, які перемогли у фіналі представниць Данії з результатом 2:0.
  • Жіноча збірна Норвегії лише одного разу в історії ставала чемпіонкою Європи з пляжного гандболу. У 2017 році норвежки у фіналі здолали Польщу.
На початок