Вода на міському пляжі Хмельницького відповідає усім нормам безпеки

Вода на міському пляжі Хмельницького відповідає усім нормам безпеки

Вода на міському пляжі Хмельницького відповідає усім нормам безпеки
. Фото: Суспільне

Вода на міському пляжі обласного центру відповідає усім нормам безпеки. Про це Суспільному сказав завідувач Хмельницьким районним відділом обласного центру по контролю та профілактиці хвороб Олександр Рибак . Додає: 16 липня у центрі отримали результати лабораторних досліджень, які не підтвердили попередні результати аналізів води щодо перевищення у Південному Бузі допустимої норми показників лактопозитивної кишкової палички.

Хмельничанин Олег Маловічко відпочиває на пляжі з чотирирічною донькою Софійкою. Чоловік каже: за годину встигають скупатися разів п’ять. Кожного разу не більше п’яти хвилин.

Олександр Морозов каже: на пляж прийшов вдруге за літо. Купається раз у пів години.

Водолаз Олександр Шинкарук на пляжі стежить за безпекою на воді. Говорить: про перевищення допустимих норм кишкової палички у воді Південного Бугу цього купального сезону не чув. І відповідних табличок у зоні відпочинку не встановлювали.

Про те що, частина офіційних пляжів області, зокрема, й Хмельницький, мають перевищення допустимих показників кишкової палички у воді, з’ясували фахівці Хмельницького обласного центру по контролю та профілактиці хвороб, розповіла заступниця директора центру Наталія Ткачук. Каже: цей показник є індикатором забруднення, і не може стати приводом закрити пляж. Додає: якщо до цього будуть приєднуватись інші показники, то стоятиме питання про необхідність закрити пляж. Наразі, каже, це перевищення є безпечним для тих, що купаються, дотримуючись всіх правил безпеки.

Результати додаткового лабораторного дослідження проб води відповідають гігієнічним нормативам.
Результати додаткового лабораторного дослідження проб води відповідають гігієнічним нормативам. Нікіта Галка / Суспільне

Завідуюча відділенням для лікування дорослих хворих Хмельницької інфекційної лікарні Інна Гвоздовська пояснює, що лактопозитивна кишкова паличка у воді при перевищенні допустимого рівня більше 10 тисяч може викликати кишкову інфекцію у відпочиваючих. Вважає: з метою недопущення виникнення отаких масових інфекційних захворювань під час відпочинку необхідно здійснити обмежувальні заходи щодо купання на цьому пляжі та встановити табличку «Купатись заборонено по бактеріологічним показникам».

У Хмельницькому доглядає міський пляж комунальне підприємство «Парки і сквери міста Хмельницького». Тимчасово виконуючий обов’язки директора підприємства Тарас Панасюк каже: 16 липня отримали результати додаткового лабораторного дослідження проб води, які відібрали 12 липня.

«Вода відповідає нормам в річці Південний Буг. Пляж відкритий, заборони на купання не має», - каже Тарас Панасюк.

Це підтверджує завідувач Хмельницьким районним відділом обласного центру по контролю та профілактиці хвороб Олександр Рибак: "Результати, які ми сьогодні отримали, відповідають гігієнічним нормативам. Обмежень в купанні і використанні пляжу немає".

Читайте також

На початок