Суд відсторонив від посади чиновницю Хмельницької ОДА, яку підозрюють у хабарництві

Суд відсторонив від посади чиновницю Хмельницької ОДА, яку підозрюють у хабарництві

Суд відсторонив від посади чиновницю Хмельницької ОДА, яку підозрюють у хабарництві
. Фото: Національна поліція.

15 липня, згідно ухвали суду, начальницю Служби у справах дітей Хмельницької обласної державної адміністрації, яку затримали під час отримання неправомірної вигоди, відсторонили від посади.

Про це Суспільному повідомила головна спеціалістка з питань інформаційної політики Хмельницької обласної прокуратури Ірина Бойчак.

За її словами, чиновниця буде відсторонена від посади на період проведення досудового слідства.

Що відомо

  • У Хмельницькій області правоохоронці викрили начальницю Служби у справах дітей обласної державної адміністрації на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у сумі 5 тисяч доларів США. За даними досудового слідства, чиновниця вимагала гроші за сприяння у прийнятті рішення про усиновлення малолітньої дитини.
  • Голова Хмельницької обласної адміністрації Сергій Гамалій відреагував на затримання підлеглої. На своїй сторінці у Фейсбук він написав: "Керівника структурного підрозділу ОДА затримано за вимагання хабара. Звичайно, що оцінку таким діям дадуть правоохоронні органи. Але хочу наголосити, що особисто маю нульову толерантність до корупції, вимагаю нульової толерантності до корупції у всіх посадових осіб Хмельниччини, закликаю громадян бути нетерпимими до цього негативного явища".
  • Чиновниці вручили підозру за частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України - вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Додає, посадовиці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.
  • Підозрюваній суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 8 вересня 2021 року.

Читайте нас у Telegram: головні новини Хмельницького та області

На початок