Марта Костюк знялася з Олімпійських Ігор у Токіо

Марта Костюк знялася з Олімпійських Ігор у Токіо

Марта Костюк знялася з Олімпійських Ігор у Токіо
. Jimmie48

Українка не виступить через травму плеча.

Українка Марта Костюк пропустить Олімпійські Ігри у Токіо. Про це повідомила Федерація тенісу України.

Костюк була однією з п'яти тенісисток, які потрапили в заявку збірної України на Олімпійські Ігри. Попередньо Марта мала виступити в індивідуальному та парному турнірі з Еліною Світоліною.

Читайте також: Склад збірної України на Олімпійські Ігри. Хто та скільки спортсменів виступлять у Токіо

Проте у підсумку Костюк не зможе взяти участь в Іграх. Причина пропуску олімпійського турніру - травма плеча, якої зазнала українська тенісистка.

Для Костюк Олімпійські Ігри в Токіо мали стати першими у кар'єрі. 19-річна тенісистка до цього не змагалася на Олімпіадах.

У 2021 році Костюк встановила рекорд кар'єри у рейтингу WTA - 65-е місце. В оновленому рейтингу українська тенісистка займає 67-у позицію.

Читайте також: Калініна вперше в топ-100, Світоліна втратила одну позицію. Оновлені рейтинги WTA та ATP

Після зняття Костюк збірну України з тенісу на Олімпійських Іграх представлятимуть чотири спортсменки: Еліна Світоліна, Даяна Ястремська (індивідуальний турнір), а також Надія та Людмила Кіченок (пара). У Федерації тенісу України також повідомили, що після зняття Костюк ITF затвердила новий український дует у парному турнірі - Світоліна зіграє з Ястремською.

Що відомо про травму Костюк?

Саме через травму плеча Костюк знялася з Вімблдону. Українська тенісистка після вильоту у другому раунді індивідуального турніру продовжувала виступи у парі, однак була змушена відмовитися від змагань.

Ще після поразки від латвійки Анастасії Севастової у другому колі Вімблдону Костюк говорила про повернення проблем з плечем. Також під час того матчу вона зазнала пошкодження стегна.

"На жаль, знову повернулася моя травма плеча і стан був все гіршим та гіршим. Не знаю, як я відіграла тут, якимись магічними способами його лікувала. Із самого початку трав'яного сезону подавала так, щоб просто не було боляче. А на траві потрібно подавати сильно та точно, що я не змогла зробити. Також у мене болить нога, не знаю, через що. Сподіваюся, що відіграю в парі та міксті та вийду з цього турніру живою", - повідомляла Костюк у коментарі "Великому тенісу України".

Що відомо

  • Перед Олімпійськими Іграми у Токіо ITF скасувала відсторонення Даяни Ястремської, ухваливши рішення у відсутності її вини в допінг-справі.
  • Еліна Світоліна у 2021 році не виграла жодного титулу. Найкращий результат - півфінал (турніри у Маямі та Штутгарті в квітні).
  • Крім Костюк, на Олімпійських Іграх у Токіо не виступить низка зіркових тенісистів. Останнім від участі на турнірі відмовився швейцарець Роджер Федерер.
Читайте також: Без Надаля, Федерера, Халеп та Серени Вільямс. Хто з зірок тенісу пропустить Олімпіаду й чому

Що далі

  • Тенісний турнір на Олімпійських Іграх у Токіо відбудеться з 24 липня по 1 серпня. Загалом на Олімпіаді будуть розіграні п'ять комплектів нагород у тенісі: індивідуальні (чоловіки та жінки), парні (чоловіки та жінки), а також мікст.
Суспільне - офіційний транслятор Олімпійських ігор-2020. Дивіться змагання в Токіо - з 23 липня по 8 серпня - наживо на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт!
На початок